A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Кущова нарада

Дата: 19.03.2018 10:48
Кількість переглядів: 809

Фото без опису

14 березня в місті Жмеринка відбулася кущова нарада під головуванням Броварника Василя Михайловича – заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації. На нараду було скликано керівників громад чотирьох районів: Вінницького, Жмеринського, Літинського і Тиврівського. Серед запрошених було присутнє керівництво Якушинецької ОТГ: сільський голова Романюк Василь Станіславович та заступник сільського голови Маркорій Дмитро Миколайович.

Питання, які постали на часі і потребують термінового виконання:

  1. Двомісячник благоустрою.
  2. Тверді побутові відходи.
  3. Доступність і створення належних умов перебування людей з інвалідністю в установах, закладах, організаціях, розташованих на території громад.
  4. Стан доріг.

Нарада була спрямована на координацію дій, націлених на наведення порядку у Вінницькій області.

Серед сказаного прозвучало, що потрібно ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища, а разом із тим і причини їх виникнення.

У межах питання про відходи обговорено стратегію Вінниччини поводження з твердими побутовими відходами, яка у послідовності своїх дій полягає  у переході до повної стовідсоткової переробки сміття. Представники громад озвучили власне бачення подолання даної проблеми та представили свої напрацювання. Зокрема, Якушинецький сільський голова Романюк Василь Станіславович, поділився своїм позитивним досвідом у даному питанні, зазначивши, що територіальна громада заздалегідь підготувалася до вирішення тих викликів, які пов’язані з твердими побутовими відходами:

«– Ми вже з 2017 року розпочали сортування сміття. Перше, що ми зробили – це створили робочу групу і провели інформаційну кампанію. Далі визначили лідерів громадської думки, які доносили інформацію жителям ОТГ, зокрема через навчальні заклади за допомогою дітей нам вдалося це зробити. Я вам скажу, ми дивувалися, що у відповідні контейнери нічого зайвого не кидали».

Також Василь Станіславович зазначив, що сміття вивозиться підрядником виключно у мішках зі спеціальним логотипом, а поточний тариф на дану послугу формується з вартості пакета, яка складає 2,1 грн. та вартості вивозу побутових відходів – 5,9 грн.

Заступник голови Вінницької ОДА закликав посилити роботу інспекцій із благоустрою та дорожньої інспекції.

Також на нараді презентовано посібник із рекомендаціями розроблений ГО «Гармонія» щодо громадських об’єктів із урахуванням їхньої доступності для людей з інвалідністю.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь