A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Якушинці мають шанс увійти в ТОП 20 рейтингу ОТГ України за результатами 2018 року

Дата: 07.03.2018 11:22
Кількість переглядів: 1388

Фото без опису

За даними сайту decentralization.gov.ua, експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки програми U-LEAD та SKL International) провели аналіз і склали оцінку фінансової спроможності 366-ти об’єднаних територіальних громад (далі – ОТГ) за 2017 рік, які мали прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. Фінансові аспекти діяльності об’єднаних територіальних громад найкраще характеризують наступні показники:

  • власні доходи на 1-го мешканця (співвідношення обсягу власних доходів до кількості мешканців відповідної ОТГ),
  • рівень дотаційності бюджетів (співвідношення обсягу базової чи реверсної дотації до загальної суми доходів ОТГ без урахування субвенцій з державного бюджету),
  • питома вага видатків на утримання апарату управління у власних ресурсах ОТГ (питома вага видатків на утримання апарату управління органів місцевого самоврядування в сумі доходів загального фонду без трансфертів),
  • капітальні видатки на 1-го мешканця (співвідношення видатків розвитку до кількості мешканців відповідної ОТГ). До підсумкового рейтингу увійшло 4 громади з Вінницької області – Оратівська, Томашпільська, Немирівська та Калинівська.
  • Так як Якушинецька ОТГ об’єдналась  у  2017 році і  не мала прямих бюджетних відносин з державним бюджетом, відповідно  до рейтингу не включалась. За прогнозними даними Якушинецької сільської ради  бюджет об’єднаної громади на 2018 рік становитиме 78,2 млн. гривень,  з них власних доходів 55,6 млн. гривень ; за офіційними даними статистики станом на 01.01.18 року в об’єднаній громаді проживає 9 470 жителів. Таким  чином, показник власних доходів на 1 жителя громади становитиме 5 871 гривень, що дозволяє зробити висновок про високу вірогідність попадання Якушинецької ОТГ у двадцятку відповідного Всеукраїнського рейтингу поточного року.
  • Разом із тим, за даними органу місцевого самоврядування загальна чисельність населення, яка фактично проживає на території громади на початок року становить 15 194 особи. Таке відхилення від показників офіційної статистики зумовлене як особливостями методики підрахунку кількості жителів Держстатом, так і низьким рівнем реєстрації жителів в ОТГ. Якушинецька громада щорічно фіксує міграційний приріст населення, проте  частка необлікованих громадян є значною, а черговий Всеукраїнський перепис населення планується  лише у 2020 році. Відтак, у 2018 році Якушинецька ОТГ вже недоотримає більше 2 мільйонів гривень інфраструктурної субвенції, яка напряму залежить від чисельності населення. Окрім того, від показника кількості населення залежить також розмір медичної субвенції, а отже і розмір видатків на охорону здоров’я. У відповідності до законодавства державна підтримка об’єднаних громад проводить ся протягом 5 років.

    Таким чином, органом місцевого самоврядування приймається рішення щодо мотивації громадян до реєстрації на території громади. Серед нових жителів громади буде розіграно спеціальний приз – сучасний плазмовий телевізор. Розіграш відбудеться 28 червня 2018 року під час святкування Дня Якушинецької об’єднаної територіальної громади на Зарванецькому сільському стадіоні. Тривалість конкурсу: 1 cічня 2018 року – 22 червня 2018 року.

    Для проведення реєстрації громадян просимо звертатися в Центр надання адміністративних послуг населенню Якушинецької сільської ради за адресою: село Якушинці, вулиця Новоселів, 1, телефон для довідок         (0432) 56-75-19 , графік роботи понеділок-четвер з  9:00 до 16:00, п’ятниця-субота з 9:00 до 13:00, у неділю – вихідний.

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь