A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

«ЗОЛОТА РИБКА» ГРОМАДИ

Дата: 13.04.2018 16:45
Кількість переглядів: 2225

Фото без опису

 

Далекого 1996 року зачинилися двері за останньою дитиною дитсадка «Золота рибка», розташованого в селі Якушинці. Разом із закриттям «Золотої рибки» зникла самобутня країна малечі, цілий світ, від якого залежало майбутнє дитини. Громада села різко відчула проблему відсутності закладу, і змушена була здебільш возити малечу до Вінниці. Проблемою відновлення «Золотої рибки» постійно переймалася громада села. Проте у сільраді зібрати кошти на відновлення приміщення не могли, в першу чергу через щорічне вилучення з бюджету села до 3 мільйонів гривень у район. Були написані звернення та петиції до обласного керівництва і до народних депутатів. На сьогодні Якушинецька громада спроможна лише на 34% від потреби забезпечити місцями дітей в дошкільних закладах. Але проблема черг у дитсадках не нова для країни, тому під час засідань Уряду Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман неодноразово звертає увагу на необхідність закладання коштів на будівництво нових дитячих садочків з метою ліквідації черг до 2020 року. Адже кошти для будівництва на місцях є завдяки реформі децентралізації, але не всі керівники використовують отримані ресурси ефективно.

Завдячуючи ініціативній і наполегливій праці нинішнього очільника Якушинецької ОТГ Василя Романюка, в 2017 році почали відбуватися довгоочікувані зміни в дошкільній освіті громади, адже, розроблений сільською радою проект реконструкції дитсадочка «Золота рибка» по вулиці Зарічна, 14, підтриманий до співфінансування Державним фондом регіонального розвитку. Сільський голова неодноразово був на прийомі у Міністерстві регіонального розвитку та будівництва для обґрунтування підтримки проекту реконструкції. Тому вже 20 жовтня минулого року сільрада провела відкритий аукціон на визначення виконавця робіт за проектом реконструкції. Початкова сума закупівлі послуг становила 16,6 млн. гривень, а за результатами електронних торгів переможцем вийшло ТОВ «Енергоагроімпекс» із сумою 15,9 млн. гривень. Таким чином, завдяки зручному сервісу було зекономлено 700 тисяч гривень бюджетних коштів.

За словами керівника фірми-переможця Олександра Теплицького, до роботи бригади стали відразу. На сьогодні реконструкція вже проведена на 30%, тому очікує, що всі роботи будуть завершені вчасно, тобто до кінця року, або й навіть раніше. Олександр здивований подякам людей із сусідніх будинків, адже за десятилітню практику роботи швидше звик до нарікань на шум по вихідних, ніж на добре слово.

Місцеві жителі пильно спостерігають за ходом реконструкції та високо оцінюють якість уже проведених робіт.

– А як записати дитину в садочок? – цікавиться молода матуся Ірина Щербань-Тумачек. Старшого водила у Вінницький 67-й садочок, пора вже про молодшу подумати, хоч їй лише 7 місяців. Дуже розраховую на відкриття «Золотої рибки».

За словами Якушинецького голови Василя Романюка на офіційному сайті громади буде створена електронна черга, саме там буде можна подати заявку в садочок. Це дозволить зробити процес запису простим та прозорим.

 

Юрій Краківський

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь