A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

В громаді налагоджено співпрацю з корпусом миру

Дата: 23.05.2018 17:00
Кількість переглядів: 715

        

         

          22 травня відбулася  робоча зустріч керівника Якушинецької об’єднаної громади Романюка В.С. з офіційним представником міжнародної організації Корпус Миру США в Україні Міямото Кеном.

         Цю організацію було засновано у 1992 році, коли український Президент Леонід Кравчук та американський Президент Джордж Буш підписали двосторонню угоду. Відтоді Корпус Миру співпрацював з багатьма прогресивними організаціями. Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто триватимуть усе життя.

         Цілями організації є допомога громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації, сприяння кращому розумінню американців українцями та навпаки.

         Основними напрямками діяльності організації є:

  • Викладання англійської мови як іноземної (добровольці-волонтери викладають англійську мову в школах, допомагають учителям розширювати асортимент навчальних засобів для роботи в класі);
  • Розвиток молоді (волонтери  працюють у середніх школах та співпрацюють з місцевими відділами у справах сім’ї, молоді та спорту з метою надання молодим українцям допомоги, необхідної для досягнення успіху в кар’єрі та в житті. Вони проводять уроки в школах, організовують позакласні заходи та реалізовують громадські проекти, спрямовані на запобігання зловживанню алкоголем, палінню, вживанню наркотиків та розповсюдженню ВІЛ. Добровольці популяризують здоровий спосіб життя, сприяють розвитку навичок у галузях інформаційних технологій, бізнесу, лідерства, громадянської свідомості, екології та кар’єрного розвитку.
  • Розвиток громад (добровольці здебільшого співпрацюють з неурядовими організаціями, місцевими організаціями самоврядування, місцевими органами виконавчої влади та бізнес-структурами, сприяють соціальному та економічному розвитку на місцевому рівні з метою посилення компетенції членів громад та обслуговуючих організацій, сприяння  їх сталому розвитку та міжгалузевому співробітництву між громадським, урядовим та приватними сектором.

         В ході робочої зустрічі опрацьовувались питання створення можливості проживання волонтерів зі Сполучених штатів в сім’ях на території громади,  забезпечення належних умов їх роботи по наведених напрямках. Розпочато двосторонню підготовку попередніх розпорядчих документів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь