A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ПРОФІЛАКТУЄМО ЗАБРУДНЕННЯ ДОВКІЛЛЯ

Дата: 23.08.2018 15:29
Кількість переглядів: 651

Фото без опису

З настанням сезону польових робіт, особливо періоду збору нового врожаю вже традиційно збільшується кількість випадків стихійного спалювання мешканцями населених пунктів громади органічних відходів рослинного походження.

        Слід розуміти, що розпалювання стихійних вогнищ власниками приватних домогосподарств не тільки спричиняє забруднення атмосферного повітря й створює нестерпні умови проживання для  мешканців сусідніх садиб (серед яких, як правило є і діти і особи похилого віку, які страждають серцево-судинними та астматичними захворюваннями),  але й зважаючи на  суху та спекотну погоду несе значну пожежну небезпеку.

        Про неприпустимість та наслідки таких дій  постійно, у всіх без винятку  засобах масової інформації та офіційних інформресурсах лунають відповідні роз’яснення, а представники КП «Муніціпальна поліція»  в ході щоденних патрулювань населених пунктів громади проводять роз’яснювальні та профілактичні бесіди з громадянами із цих питань.

        До речі, основний принцип організації діяльності КП «Муніціпальна поліція» і є саме акцентування  профілактичного напрямку, тобто не документування самих правопорушень, як наслідків, а у першу чергу, вжиття попереджувальних заходів з їх недопущення – проведення роз’яснень, профілактичних бесід,  застережень, тощо.

        Отже, факти  спалювання сміття безвідповідальними громадянами свідчать саме про умисне вчинення таких дій, свідоме ігнорування інтересів інших жителів та відповідно створення небезпеки для їх здоров’я, а подекуди й життя.

        Незважаючи на це, впродовж 20-23 серпня співробітниками муніципальної поліції було виявлено цілу низку фактів спалювання  сміття рослинного походження у темну пору доби, з громадянами проведено бесіди про неприпустимість протиправної поведінки, однак окремі з них свідомо проігнорували законні вимоги й продовжували вчинення цих правопорушень.

        Як винятковий захід, на  3-х жителів села Зарванці (вул. Слов’янська, Заболотного, Б. Хмельницького) та 1-го Якушинців (вул. І. Богуна) було складено адміністративні протоколи за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. До речі, штраф у даному випадку передбачає накладення штрафу в сумі від 340 до 1360 грн. (вирішуватиме відповідна комісія сільської ради). Всього з початку поточного року до відповідальності за такі системні дії притягнуто 10 осіб.

        Разом з тим, не варто забувати, що ніякі штрафи та інші стягнення не відшкодують тієї шкоди, яка завдається іншим людям та довкіллю, тому  слід згадати що громада – це наш спільний дім і порядок у ньому залежить від ставлення кожного насамперед до самих себе. Тож давайте поважати себе та законне право на гідні умови життя  інших людей.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь