A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ВІДБУЛАСЯ ПЕРША СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ ЯКУШИНЕЦЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ГРОМАД

Дата: 28.08.2018 16:08
Кількість переглядів: 942

Фото без опису

28 cерпня, відповідно до планових заходів, відбулася серпнева конференція працівників освіти Якушинецької сільської ради.

        Упродовж пленарної частини заходу розглядалися питання підведення підсумків 2017-2018 навчального року та постановка завдань на новий, 2018-2019 навчальний рік.

        До участі у роботі конференції запрошувались керуючий справами виконкому сільської ради Олександр Качан, проректор з наукової роботи комунального вищого навчального закладу «Вінницька академія неперервної освіти» Ольга Рябоконь, професор, зав. кафедрою екології та  природничих наук цього ж закладу Олександр Мудрак, керівники, вчителі, вихователі та співробітники з обслуговування освітніх закладів громади.

        Від імені керівництва апарату сільської ради виступив Олександр Качан, який привітав освітян з наступаючим новим, 2018-2019 навчальним роком, дав високу оцінку виконаній роботі  в умовах реформування освітньої галузі та запевнив у повній підтримці щодо реалізації всіх намічених заходів з боку керівників та депутатського корпусу, оскільки в нас лише одна спільна мета – створення в громаді моделі освіти нового, якісно вищого рівня.

        Відкриваючи конференцію, начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту населення  Андрій Мазурик дав оцінку досягненням освітньої галузі громади, визначив проблемні моменти та основні завдання на шляху створення нової української школи, а новий 2018-2019 навчальний рік запропоновав вважати роком створення нового  освітнього простору громади.

        Одним з основних моментів була визначена зміна підходів до підготовки вчителів, які  також мають постійно вчитись й удосконалюватись і лише тому можуть виховати сучасну особистість, тобто компетентного, соціально-адаптованого  та конкурентно-спроможного випускника. В цьому нам допомагає Вінницька академія неперервної освіти, з якою укладено угоду про співпрацю.

        Неабияку увагу приділено розвитку дошкільної освіти, яка є одним з пріоритетних напрямів державної політики в галузі освіти, а основним критерієм її оцінки повинна стати  доступність, у зв’язку з чим визначено завдання щодо 100% охоплення дошкільною освітою дітей громади віком від 3 до 6 років.

        Щодо загальної початкової освіти, наголошено на упровадженні нового Державного стандарту  загальної початкової освіти, у зв’язку з чим  проведено не лише відповідне навчання (перепідготовку) педагогів, але й необхідне обладнання кабінетів, на яке було виділено кошти з державного та місцевого бюджетів з розрахунку 90% на 10%. Однак, зважаючи на динаміку цін та розуміючи необхідність повної реалізації існуючих вимог  на цьому важливому напрямку роботи, за ініціативи сільського голови Василя Романюка, депутатський корпус  прийняв рішення щодо виділення додаткових коштів  на програму «Нова українська школа», внаслідок чого тільки впродовж  серпня цього року навчальними закладами вже використано 275282  грн.

        Зокрема, придбано нові сучасні парти та стільці, меблі для дидактичних матеріалів, інтерактивні комплекси для всіх перших класів, килимки та м’які меблі для зон відпочинку дітей в цих класах.

        Розглянуто також питання зміцнення матеріально-технічної бази усіх закладів освіти громади.

        Насамперед, виконано роботу з проведення поточних ремонтів  коридорів учбової будівлі у Зарванецькій школі, утеплено стіни її філії, відновлено підлогу у всіх класах Лисогірської школи, відремонтовано коридор, у ній же проводимо реконструкцію для створення дошкільної групи.  В Ксаверівській школі закуплено та укладено нове покриття підлоги, в опорній Якушинецькій школі реконструйовано приміщення колишнього музею та створено сучасну класну кімнату для першого класу – змонтовано нові радіатори опалення, підвісну стелю, відремонтовано стіни й підлогу, а поточні сучасні ремонти проведено у всіх класних кімнатах для перших класів, навколо самої школи  реконструйовано асфальтне покриття, збудовано пішохідну доріжку з урахуванням чинних норм.

        До слова запрошувались директор закладу дошкільної освіти «Барвінок» (с.Якушинці) Галина Юнова, директор Якушинецької  середньої загальноосвітньої школи – гімназії  І-ІІІ ст. (з продовженим днем) Олена Щербань, проректор з наукової роботи комунального вищого навчального закладу «Вінницька академія неперервної освіти» Ольга Рябоконь, вчитель історії та інформатики Зарванецької ЗОШ І-ІІст. Вадим Мельник.

        Належна підготовка наших навчальних закладів до нового навчального року та свята 1 вересня стала можливою не тільки внаслідок бюджетного фінансування, але й завдяки величезній роботі та чуйному відношенню  з боку меценатів, спонсорів, батьківських комітетів, у зв’язку з чим пролунали теплі слова вдячності на адресу народного депутата України Олександра Домбровського, депутата обласної ради Олександра Масленнікова, голови Української Республіканської Партії Ігора Паризького, директора ТОВ «Вінагротрейдінг» Анатолія Рябоконя, голів батьківських комітетів шкіл громади Наталії Смірнової (Якушинецька школа), Олесі Данилюк (Зарванецька школа), Людмили Мороз (Ксаверівська школа), Тетяни Петлінської (Лисогірська школа).

        За самовіддану працю, суттєвий вклад у розвиток освіти, забезпечення належного функціонування освітніх закладів,  грамотами відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту населення Якушинецької сільської ради відзначено педагогів та працівників Якушинецької середньої загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів – гімназії (з продовженим днем) -  Галину Заболотну, вчителя географії,  Наталію Фасолю, вчителя української мови та літератури, Яну Олексієнко - вчителя початкових класів, Олену Лукашову - педагога – організатора, Людмилу Гачківську - вихователя закладу дошкільної освіти «Малятко», Олену Макогонюк - вихователя закладу дошкільної освіти «Росинка», Валентину Зубик - помічника вихователя цього ж закладу, Ольгу Пастушак -  помічника вихователя закладу дошкільної освіти «Барвінок», співробітників з обслуговування освітніх закладів громади -  Надію Чухно, Ларису Ліварчук, Віру Данилюк, Лесю Марущак, Ігора Андрущенко, Марію Дяченко.

        Музичними творами порадували учасників конференції та гостей музичний колектив  Якушинецького ЦДіК «ТріОлайк», виконавці Вікторія Рябоконь, Уляна Лавренюк  та Віта Степанова.

        У  заключному слові Андрій Мазурик наголосив, що успішне проведення реформи та створення сучасної моделі освіти в громаді можливе лише за умови примноження вже наявних здобутків, а запорука успіху полягає в єдності органів місцевої влади й освітян.

        У цілому захід пройшов у творчій, конструктивній обстановці.

       


Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь