A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ ГРОМАДИ РОЗПОЧАЛИ НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

Дата: 03.09.2018 12:31
Кількість переглядів: 683

Фото без опису

 

 

 

 

 1 вересня в освітніх закладах Якушинецької об’єднаної територіальної громади урочистими заходами відзначили початок нового навчального року.

         Початок учбового процесу цьогоріч став особливо знаковим, зважаючи на проведення реформування освітньої галузі й створення власної структури. Особливо приємним є те, що всі школи громади на сьогоднішній день вже є на балансі Якушинецької сільської ради, в структурі якої  функціонує відділ освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту населення.

        Відкриваючи урочисті збори в Якушинецькій опорній школі, директор Олена Щербань  привітала присутніх зі святом Знань, висловила глибоку вдячність вчителям та батькам, які взяли участь у підготовці шкільної бази до учбового процесу з урахуванням нових норм та стандартів, побажала учням успіхів у навчанні.

        На продовження церемонії відкриття заходів, учнями урочисто був винесений Державний прапор України, пролунав Державний гімн. Поряд з цим, за сумною традицією присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять українських воїнів, які віддали життя, захищаючи свободу, суверенітет і незалежність нашої країни.

        Начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту населення Андрій Мазурик висловив слова глибокої подяки  сільському голові, депутатському корпусу, керівникам, викладачам,  спонсорам та меценатам, завдяки зусиллям яких було проведено величезну роботу із підготовки освітніх закладів до навчального року, проведення їх реконструкцій, ремонтних робіт, придбання необхідного обладнання та матеріалів,  націлив учнів на плідну роботу із вивчення навчальних дисциплін та від імені сільського голови подарував першокласникам  набори письмового приладдя.

        Приємним моментом стало нагородження педагогів з нагоди  ювілейних дат професійної діяльності грамотами та цінними подарунками, які вручили директор школи Олена Щербань та голова профспілкового комітету Ліна Бровченко.

        Приєднався до привітань й представник Республіканської партії Костянтин Віхров, (яка вже традиційно виступає спонсором освітніх закладів громади), також побажав учням та вчителям творчого натхнення і запевнив у подальшій підтримці, зокрема, в організації призової туристичної поїздки класу, який досягне найбільших успіхів у навчанні за підсумками навчального року.

        Настоятель храму ім. Преподобного Серафіма Саровського отець Ростислав побажав присутнім міцної віри, успіхів, Божого благословення у навчанні  та нелегкій педагогічній праці та  вручив відзнаку вчителю школи Людмилі Сидорук за суттєвий вклад в духовне виховання підростаючого покоління.

        Чи не найбільшу увагу  було приділено наймолодшим учням двох цьогорічних перших класів, виховання яких доручено вчителям Світлані Добровольській та Наталі Зралко, які вперше здійснюватимуть учбовий процес за програмою «Нова українська школа» у переобладнаних з урахуванням нових норм та стандартів класних кімнатах.

        Такі заходи пройшли у всіх освітніх закладах Якушинецької громади.

        Однак,  незважаючи на те, що керівники й вчителі  в підготовку до навчального року вклали не тільки час, працю і частину душі, не рахуючись з особистим часом,  у ніч з 1 на 2 вересня мав місце прикрий випадок пошкодження невідомими особами частини блокової периметрової огорожі Якушинецької школи.  «Особами» - це тому, що  подібні дії не звісно можуть бути вчинені  нормальними, адекватними людьми, тому сподіваймося, що це не є жителі нашої громади (поінформовано відповідні правоохоронні структури, про результати роботи із встановлення підозрюваних та заходи реагування інформація надаватиметься по завершенню заходів додатково).

        Разом з тим, особисто вважаю, що справа виховання молоді, забезпечення благоустрою й підтримання порядку в цілому, є справою кожного жителя громади і якщо кожен,  принаймні не відмежовуватиметься від участі  у вирішенні цих питань, подібних фактів у подальшому ми не матимемо.     

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь