A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

До уваги власників нерухомого майна: «Як узаконити самобуд?»

Дата: 17.09.2018 12:26
Кількість переглядів: 868

Фото без опису

 

 

 

В Україні набув чинності закон № 2363-VIII щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт.

Будівельна амністія поширюється на індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів, господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів, побудовані в період з 5 серпня 1992 року по 9 квітня 2015 року. Дія законопроекту розповсюджується на зведені до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення.

Головна умова - щоб вони відповідали цільовим призначенням земельної ділянки, будівельним нормам і пройшли технічне обстеження.

Власник земельної ділянки, на якій розміщений об’єкт подає з урахуванням вимог Закону України «Про адміністративні послуги» до сектору Держархбудконтролю Якушинецької сільської ради (с. Якушинці, вул. Новоселів, 1) наступні документи:

-   заява  про  прийняття  в  експлуатацію об'єкта за відповідною формою (заява підписується також співвласниками земельної ділянки та зазначеного об'єкта);

- засвідчену в установленому порядку копію документа, що посвідчує  право  власності  чи  користування земельною ділянкою відповідного цільового призначення, на якій розміщено об'єкт;

- засвідчену в установленому порядку копію технічного паспорта (з відміткою про проведення технічного обстеження);

- один примірник заповненої декларації про готовність об'єкта до експлуатації за відповідною формою;

- копія довідки щодо відповідності місця розташування об’єкта вимогам державних будівельних норм, отримана від архітектора Вінницького району (м. Вінниця, вул. Соборна, 72, каб. 106).

Після подачі необхідних документів та заяви до сектору Держархбудконтролю Якушинецької сільської ради, вони будуть розглянуті протягом 10 робочих днів, після чого буде прийнято рішення про прийняття об’єкта до експлуатації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь