Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

В ЯКУШИНЦЯХ УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ

Дата: 20.09.2018 17:01
Кількість переглядів: 854

 

Фото без опису

22 вересня 2001 року, в день 60-ї річниці  початку підпільно-партизанського руху в Україні у роки Другої Світової війни, в державі вперше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента України № 1020/2001 від 30.10.2001.

         Це свято мужності та відданості служінню народу України, запроваджено на підтримку ініціативи ветеранів війни з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої Світової війни  1941-1945 років, їхньої пам'яті.

         Урочисті заходи всього Вінницького району на честь цього свята,  сьогодні були проведені у Якушинцях.

         Місцем проведення цих масштабних заходів Якушинці серед інших громад Вінницького району були обрані не випадково, оскільки саме у населених пунктах нашої громади мала місце ціла низка яскравих прикладів формування підрозділів партизанського підпілля, їх ефективної  диверсійно-підривної роботи, а найголовніше – проживання в селі Майдан «живої легенди» - безпосереднього члена підпільної групи, активного учасника партизанського руху на Вінничині, кавалера бойових орденів «Червоної зірки» та «За мужність», полковника у відставці Анатолія Петровича Медведєва.

         Другим вирішальним чинником щодо обрання нашої громади осередком проведення свята, стала офіційно визнана на рівні держави потужність у галузі фінансово-господарської діяльності, розбудови економіки й інфраструктури у цілому. Так, відповідно до   аналізу фінансової діяльності об’єднаних територіальних громад України за перше півріччя 2018 року,   проведеного експертами групи фінансового моніторингу при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Якушинецька ОТГ впевнено посіла 16-те  місце з 665-ти по чотирьох основних критеріях (власні доходи на одного мешканця, динаміка надходження місцевих податків і зборів, рівень дотаційності та питома вага видатків на утримання апарату управління у фінансових ресурсах).

         Урочиста частина заходів розпочалася з вітання запрошених голів усіх первинних ветеранських організацій Вінницького району від імені сільського голови його заступником Юрієм Багабунтом, вшануванням полеглих партизанів України хвилиною мовчання.

         В ході вступного слова Ю. Багабунт коротко розповів присутнім про основні досягнення у розбудові інфраструктури та економіки громади під час децентралізації, заходи щодо соціального захисту ветеранів та вручив Медведєву А.П. почесну грамоту й грошову винагороду.

         Теплі слова привітань й пошани пролунали від керівника Вінницької районної організації ветеранів Петра Василинича, який теж вручив Анатолію Петровичу подяку й  премію та Якушинецької ветеранської організації Миколи Ситара.

         Сам Анатолій Петрович високо оцінив досягнення Якушинецької громади, подякував Василю Романюку, депутатському корпусу за ефективну роботу, орієнтовану на задоволення потреб людей та створення гідних умов для їх проживання, а також поділився спогадами подій буремних років.  

         Тематичними  музичними творами порадували запрошених гостей творчі колективи громади та Якушинецького центру культури та дозвілля (керівник Віта Олешко) – Дуєт «Розмай»           (Ігор Шуберт й Галина Кузьменко), тріо «Оксана» (Оксана Мазніцька, Віта Олешко та Олена Лукашова), хореографічний дует центру культури та дозвілля  (Андрій Коваленко та Ольга Андрущенко), учні та викладачі Якушинецької школи-гімназії І-ІІІ ступенів.   

         Найвищою подякою стали гучні оплески та слова глибокої вдячності від гостей, які наповнили серця організаторів заходів відчуттям гордості за свою громаду. Завершився захід на піднесеній, патріотичній ноті.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь