A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ТРИВАЄ ПЛІДНА СПІВПРАЦЯ ЯКУШИНЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ З АСОЦІАЦІЄЮ ВЕЛОСИПЕДИСТІВ МІСТА КИЄВА

Дата: 24.09.2018 18:03
Кількість переглядів: 707

Фото без опису

14 червня  відповідно до Стратегії розвитку в частині подальшої розбудови інфраструктури відбулася попередня робоча зустріч представників Якушинецької громади - Юрія Багабунта  та Олександра Качана з офіційними представниками Асоціації велосипедистів м. Києва (далі Асоціації) - медіа координатором Мариною Блудшою та координатором програми «Велосипедом до школи» Дмитром Жигінасом в рамках програми міжнародного співробітництва U-LEAD, на якій вивчалося питання  можливості  запровадження на території громади проекту «Зелене світло для велоруху в громадах», що передбачає комплекс заходів з актуалізації поширення використання велосипедного транспорту та створення для цього відповідних умов.

         Як результат співпраці, на сьогоднішній день спільною робочою групою розроблено близько 10-ти велосипедних маршрутів по найбільш актуальних дорогах громади,  Асоціацією в рамках цієї ж програми  безоплатно вже передано громаді 2 велосипеди, на території Якушинецької опорної школи-гімназії І-ІІІ ступенів  підготовлено бетоновану площадку для монтажу 4-х критих павільйонів європейського зразка для зберігання велосипедів (самі павільйони будуть надані Асоціацією безоплатно вже найближчим часом для встановлення).

         Окрім цього, 24 вересня координаторами Асоціації Дмитром Жигінасом, Катериною Шульгою, Анною Храбан, Наталею Князевою та  велотренером Романом Миргородським у Якушинецькому центрі культури та дозвілля було проведено навчально-практичний захід  «Велошкола з безпеки руху».

         Захід орієнтовано на молодь з числа учнів старших класів загальноосвітніх шкіл віком від 12 до  15 років, а його метою є оволодіння теоретичними та практичними навичками безпечної їзди велосипедом до школи.

         У навчанні взяли участь старшокласники Якушинецької опорної школи – гімназії І-ІІІ ступенів, її Зарванецької філії – школи І-ІІ ступенів, вчителі цих закладів (Наталія Зралко, Тетяна Мушинська, Вадим Мельник, Інна Гандзюк). 

         Під час навчань, представники Асоціації із використанням тематичних відеоматеріалів та наглядних прикладів  довели до учнів основні вимоги Правил дорожнього руху, зокрема безпеки під час користування велотранспортом на дорозі,  передали їм матеріали та обладнання для велосипедистів із забезпечення безпеки (Правила дорожнього руху для велосипедистів, світловідбивні жилети для велосипедиста та багажу, світловідбивачі, електроліхтарики для велосипедів, дзвіночки для них, тощо).

Самі навчання проводилися у цікавій, адаптованій під аудиторію формі, про що свідчила неабияка кількість запитань, які задавалися учнями в ході їх проведення.

         Наразі, активна співпраця Асоціації велосипедистів та Якушинецької громади триває.

         

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь