Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ПРОДОВЖУЄМО ЗАХОДИ ІЗ ПРОФІЛАКТИКИ ЗАБРУДНЕННЯ ДОВКІЛЛЯ

Дата: 22.10.2018 15:21
Кількість переглядів: 662

Фото без опису

Зважаючи на сезон опадання листя та закінчення городніх робіт, особливої актуальності у населених пунктах громади  набуло питання  вивезення та подальшої утилізації рослинних органічних відходів.

         Однак, багато власників земельних ділянок йдуть так званим шляхом найменшого опору, тобто  вдаються до спалювання листя безпосередньо на місці.

         Разом з тим, таке ставлення до утилізації сезонних рослинних відходів призводить до задимлення значних площ населених пунктів та наносить суттєву шкоду здоров’ю інших людей, насамперед найменш вразливих категорій (дітей, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, тощо).

         Комунальним підприємством «Муніципальна поліція» уживаються заходи з недопущення подібних випадків (проведення рейдів, винесення приписів, застережень), які у жодному випадку не мають на меті накладення штрафних санкцій, або якихось каральних мір. Основною формою впливу залишається профілактична бесіда, тобто роз’яснення шкоди таких дій для оточуючих, тобто врахування інтересів усіх громадян.

         Переважна більшість власників земельних ділянок з розумінням ставляться        до  профілактичних заходів і як правило  локалізують  розпалені ними вогнища.

         Однак, на жаль, мають місце й непоодинокі випадки зухвалого ігнорування  малосвідомими власниками ділянок  законних інтересів інших людей  й  створення  нестерпних умов для їхнього проживання шляхом розпалювання подібних вогнищ. У таких випадках, інспектори складають протоколи про адміністративні          правопорушення за ознаками ст. 152 КУпАП та направляють їх  на розгляд адміністративної комісії сільської ради.

         Так, тільки упродовж  19-22 жовтня інспекторами було складено 4 адміністративні протоколи на власників земельних ділянок по  вулицях Стельмаха, Слов’янська та Руданського у с. Зарванці, проведено понад 10 профілактичних бесід по вулицях Підлісна, Садова у с.Якушинці,                           Я.Мудрого в с.Лисогора, Чемпіонська, Кільцева, Слов’янська в с. Зарванці.

         Всього упродовж поточного року стягнуто штрафів до бюджету сільської ради на суму понад 4.000 грн., а відносно тих порушників, які вчасно не сплатили штраф, матеріали спрямовуватимуться до Державної виконавчої служби (у такому випадку сума штрафу збільшується майже вдвічі).

         Разом з тим, жодні штрафні санкції не матимуть  ефекту порівняно зі свідомістю людей, розумінням ними неприпустимості такої поведінки та  поваги до права інших жителів на гідні умови проживання.

           Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь