A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

У НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ ГРОМАДИ ЗАПРОВАДЖЕНО СИСТЕМУ НАВЧАНЬ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ НА ДОРОЗІ

Дата: 06.11.2018 17:45
Кількість переглядів: 706

Фото без опису

Наприкінці поточного року жителі усіх населених пунктів нашої громади мають можливість наочно побачити результати виконаної значної роботи зі спорудження нових та ремонту наявних автошляхів, об’єктів дорожньої інфраструктури. Звісно, це неабияк дозволило покращити сполучення між населеними пунктами  громади, суттєво додало зручностей власникам транспортних засобів.

         Разом з тим, маємо й так би мовити невідворотні «побічні явища» - збільшення транспортного потоку, зростання швидкісного режиму, а  як наслідок – аварійності.  

         Найбільш прикрим є те, що все частішими стають випадки дорожньо-транспортних пригод з летальними наслідками, а у першу чергу - з участю дітей.

         Найрозповсюдженішими причинами таких подій є порушення правил дорожнього руху, нехтування правилами безпечної поведінки на дорозі, а у ряді випадків їх відверте ігнорування.

         З метою відвернення подібних трагічних наслідків, сільською радою за ініціативи сільського голови Василя Романюка, упродовж року вжито цілу низку заходів із забезпечення безпеки учасників дорожнього руху, насамперед дітей.

         Зокрема, це - проведення тематичних тренінгів з учнями навчальних закладів громади в рамках програми «Зелене світло для велоруху в громадах» під патронатом міжнародної програми U-LEAD, забезпечення на них дітей  світловідбивними та освітлювальними пристроями для велосипедів, розроблення спільно з Асоціацією велосипедистів (м. Київ) сертифікованих веломаршрутів,  облаштування велопарковок біля навчальних закладів, тощо.

         Разом з тим, забезпечення безпеки  учасників дорожнього руху, а насамперед дітей, є питанням комплексного, фахового підходу, у тому числі й  системного залучення  професіоналів.

         З цієї метою, сільською радою започатковано співпрацю з Управлінням патрульної поліції у Вінницькій області (підпорядкування безпосередньо Департаменту патрульної поліції у м. Київ) щодо проведення її фахівцями системних теоретичних та практичних навчань з учнями навчальних закладів громади.

         Під час попередньої  робочої зустрічі минулого тижня, у якій узяли участь заступник начальника Управління патрульної поліції Олександр Гаркавюк,  начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Якушинецької сільської ради Андрій Мазурик, директор Якушинецької опорної  школи-гімназії Олена Щербань, було вирішено на базі Якушинецької школи започаткувати проведення  щотижневих тематичних  теоретичних та практичних занять з учнями усіх шкіл громади (які довозитимуться до опорної школи на заняття шкільним автобусом). З цією метою, до навчального плану освітніх закладів було внесено відповідні корективи, виділено час для проведення занять.  

         Сьогодні стартував початок навчань з учнями Якушинецької школи. Практичні фахівці Управління патрульної поліції Олена Вотякова, Роберт Кірієнко та Олена Загорійчук провели заняття із трьома групами учнів старших класів.  

         Проведення  занять  будувалося не лише на роз’ясненні й вивченні основних  правил дорожнього руху та безпечної поведінки, а в першу чергу на висвітленні за допомогою інтерактивного обладнання конкретних ситуацій, прикладів, алгоритмів дій на дорозі. Одним з основних аспектів, які використовувалися під час навчань, було доведення актуального матеріалу в  цікавій для дітей, доступній, а подекуди й ігровій формі.

         Неабияку допомогу і підтримку у проведенні занять надали вчителі школи, класні керівники, заступники директора.

         Про актуальність  цих навчань й зацікавленість аудиторії яскраво свідчила величезна кількість запитань, які ставилися учнями на завершальному етапі занять.

         На черзі проведення таких занять із учнями як опорної школи, так й її філій наступного тижня.

         Про важливість та користь цієї роботи можна сміло стверджувати, якщо нам вдасться донести до свідомості дітей алгоритми дій безпечної поведінки, зберігти у конкретній дорожній ситуації здоров’я, або навіть життя хоча б однієї дитини, до чого безумовно обидві сторони докладатимуть усіх можливих зусиль.   

                  Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь