A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

У ЗАРВАНЦЯХ ВІДСВЯТКУВАЛИ ХРАМОВЕ СВЯТО

Дата: 12.11.2018 13:20
Кількість переглядів: 832

Фото без опису

Добігає свого завершення цьогорічна естафета храмових свят у населених пунктах нашої громади. Ця добра традиція цьогоріч відзначалася надзвичайно різноманітним, колоритним  й  яскравим  мистецьким забарвленням, неабиякими творчими амбіціями учасників, а подекуди й художньою змагальністю.

        Під час святкування «Дня села» у кожному населеному пункті громади, учасники в програмі заходів  представляли так би мовити, свою «родзинку». В когось це – виступи вокальних виконавців й колективів, в когось – фольклорні гуморески, десь – хореографічні  колективи, тощо, однак спільною, об’єднуючою рисою є безмежна любов до Батьківщини й рідного краю, прагнення сучасної розбудови громади  та її процвітання.

        10 листопада на завершення «сезону храмових свят», у Зарванцях відбулося святкування Дня Великомучениці Параскеви.

        Вітаючи гостей, заступник сільського голови Людмила Грабова, побажала присутнім у цей складний для держави та кожного громадянина період, здоров’я, гідного подолання усіх труднощів, сімейного затишку.

        Приєднуючись до привітань, настоятель храму ім. Великомучениці Параскеви отець Володимир подякував гостям за те, що знайшли час на вшанування цієї важливої для села та громади події, побажав запрошеним міцної віри, здоров’я, терпіння, взаєморозуміння й любові. Згадав отець Володимир й захисників нашої країни, які боронять суверенітет і незалежність, побажавши їм Божого благословення, Перемоги та найскорішого повернення додому. 

        Подяками сільської ради відзначено жителів села-волонтерів, які своєю працею на благо громади засвідчили активну громадянську і патріотичну життєву позицію, брали  участь у благоустрої - розчищенні та впорядкуванні території майбутнього парку. Це Олександр Коваленко, Ганна Радзіховська, Тетяна Лазюк, Фелікс Романюк, Анатолій Дем’янюк.

        Справжньою легендою рукоділля стала майстриня народної вишивки Наталя Щербань, роботи якої втілили в собі код рідного краю й прославили унікальність зарванецької вишивки  на теренах держави.

        Порадували цінними подарунками й подружжя Добрянських, Гусєвих та Марценюків, які відсвяткували  50-річний ювілей спільного життя, 70-річну ювілярку Надію Григорівну Голуб. 

        Творчо підготовлену музично-культурну програму представляли  учасники художньої самодіяльності, солісти й музичні колективи Якушинецького Центру культури та дозвілля й його Зарванецької філії - солісти Аніта Радзіховська, Соня Ткачук, Крістіна Марценюк, Катерина Кушнір, Богдан Пирогов, гуморист Володимир Дарчук, дитячі ансамблі та хореографічні колективи,  вокальний колектив «Вербиченька», ансамбль «ТріОлайк».

        Особливий внесок у підготовку й представлення музичних номерів внесла керівник музичного колективу та виконавець Параскева Данько, яка цього дня також святкувала іменини.

        Наприкінці концерту усі учасники спільно виконали пісню «День села».

        Глядачі (серед яких були й гості з міста Вінниці та інших регіонів держави), які вщент заповнили концертну залу,   віддячили артистам за надзвичайно високий рівень підготовки програми та її актуальність  гучними оплесками.

        Багато слів вдячності пролунало й на адресу ведучої Віти Данилюк, яка не тільки представляла гостям підготовлені номери, але й особисто брала участь у виконанні цілої низки музичних творів.

        Поряд із гордістю за упровадження та піднесення такої значущої для громади традиції як святкування храмових свят у всіх населених пунктах на  абсолютно рівних засадах, відчувається й трохи сумний присмак щодо завершення цієї «естафети» в цьому році.

        Разом з тим, маємо впевненість  не тільки у її подальшій потужній підтримці з боку громади та місцевої влади  наступного року, але й  сподівання щодо значного зростання її творчого та художнього потенціалу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь