A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ПРОДОВЖУЄМО ЗАПЛАНОВАНІ НАВЧАЛЬНІ Й ПРОФІЛАКТИЧНІ ЗАХОДИ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ ГРОМАДИ

Дата: 14.11.2018 11:02
Кількість переглядів: 638

Фото без опису

В рамках продовження співпраці із Управлінням патрульної поліції у Вінницькій області,  триває програма проведення навчальних й профілактичних заходів в освітніх закладах громади.

         На сьогоднішній день неабиякої актуальності у державі набула проблема виховання підростаючого покоління, формування в дітей повноцінного світогляду, правильних взаємовідносин на засадах взаємоповаги та взаєморозуміння.

         На жаль, враховуючи об’єктивні та суб’єктивні фактори (велика кількість легкодоступної різноманітної інформації у відкритих джерелах, яка не завжди є корисною для сприйняття підлітками, актуальність серед цієї категорії різних соціальних мереж,  недостатня дієвість державного контролю цього напрямку, а також цільових програм, неефективне реформування системи МВС – фактична ліквідація або втрата більшості повноважень  службами, які займаються профілактикою у підлітковому середовищі,  тощо), маємо виникнення конфліктних ситуацій у молодіжному середовищі та пов’язаних з ними негативних явищ, насамперед так званого «булінгу», втрати взаємоповаги й поваги до старших, деформації поведінки дітей, тощо.

         Ця проблема актуальна також і для наших освітніх закладів, які також стикнулися з цією проблемою і навіть вже маємо  окремі факти її негативних наслідків.

         З метою  посилення профілактичного впливу на учнівську молодь,  попередження можливих протиправних вчинків, в рамках проведення планових занять з учнями 13 листопада на базі Якушинецької ЗОШ, фахівцями Управління патрульної поліції - Оленою Вотяковою, Робертом Кірієнко та Оленою Загорійчук було не тільки висвітлено вищевказану проблему на конкретних прикладах, але й у доступній, роз’яснювальній формі  проведено профілактичну роботу щодо неприпустимості й небезпеки такої поведінки, а також її юридичних наслідків, побудови відносин на засадах взаємоповаги й поваги до старших, насамперед педагогів, батьків, тощо.  

         Також, з учнями середніх й старших класів вже традиційно розглядалися теми безпечної поведінки   на дорозі, вивчалися правила дорожнього руху, моделювалися конкретні ситуації.

         Активну участь у спільному проведенні занять також брали директор школи, вчителі, заступники директора.

          По результатах проведення навчань, також вирішено обов’язково  включати у плани проведення цих заходів актуальні питання виховання молоді та профілактики правопорушень і  у подальшому.

         Заняття проводитимуться постійно щовівторка. Наступного тижня заплановано охопити заходами не тільки Якушинецьку школу, але й одночасно її Зарванецьку філію.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь