A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

РОЗВИТОК БІБЛІОТЕЧНИХ ЗАКЛАДІВ – ЗАПОРУКА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО ЗРОСТАННЯ ГРОМАДИ

Дата: 04.12.2018 17:20
Кількість переглядів: 668

Фото без опису

В епоху стрімкого розвитку сучасних технологій та високотехнологічної інфраструктури, основну увагу  молоді,  да і переважної більшості людей  усіх вікових категорій, на жаль, займають  соціальні мережі та різного роду гаджети.

Безумовно без сучасного копмютера чи планшета неможливо уявити собі школу, офіс, установу чи сучасну оселю, а від рівня володіння ними залежить  якість отриманих високотехнологічних послуг.

Разом з цим, у гонитві за комунікаційними технологічними послугами ми забуваємо головне – книгу, яка у всі часи була й є джерелом знань та мудрості, наставником та вчителем.

Як свідчать результати досліджень, людина при отриманні інформації  у друкованому вигляді засвоює її на 70% краще, ніж  в електронному, тому гармонійний розвиток людини  полягає саме у поєднанні користі друкованих джерел із сучасними технологіями.

З глибоким розумінням цього, сільським головою, депутатським корпусом, командою фахівців сільської ради приділяється неабияка увага так би мовити  «інтелектуальному здоров’ю жителів громади».

Зокрема,  оновлено Якушинецьку сільську бібліотеку сучасними та актуальними друкованими виданнями на суму понад 17 тисяч гривень, придбано сучасні меблі, оргтехніку,  суттєво розширено спектр бібліотечних  послуг, надано можливість як дорослим, так і дітям безкоштовного доступу до мережі Інтернет, запису матеріалів на відповідні носії інформації чи друк їх  на принтері, сканування та копіювання, тощо.

       Так, малеча зможе взяти додому цікаву книжку, старшокласники і студенти – підготуватись до занять та іспитів, інтерактивно навчатись, а бібліотекарі- професіонали з легкістю допоможуть їм зорієнтуватися у потужному потоці видань паперового й  цифрового форматів, обрати найбільш оптимальні джерела інформації. 

Також, у бібліотеці постійно діють виставки та презентації нових видань, проводяться заходи відповідно до календаря пам’ятних та знаменних дат, уроки позашкільного читання.

Жодною мірою не позбавлені уваги і бібліотеки - філії в селах Майдан та  Ксаверівка, які також отримали необхідні меблі та літературу.

Наступного року в ці бібліотеки заплановано придбати сучасну комп’ютерну техніку та підключити до мережі Інтернету.

Не забуваймо, що підвищення інтелектуального потенціалу та його постійного зміцнення – це не лише вимога сьогодення, але й обличчя кожного  свідомого громадянина.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь