A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ВІДБУЛАСЯ ДОВГООЧІКУВАНА ПЕРЕДАЧА ЗЕМЛІ ДЕРЖАВОЮ В ГРОМАДУ

Дата: 21.12.2018 15:32
Кількість переглядів: 604

Фото без опису

Ні для кого не є таємницею проведення у даний час в державі земельної реформи, тобто «осучаснення» земельних відносин, суть якої  зокрема, полягає і у передачі земель сільськогосподарського призначення від держави в громади, тобто у комунальну власність.   

         Проведенню цієї реформи передувала парадоксальна ситуація, яка тривала роками й полягала у тому, що громади не тільки не могли впливати на розподіл сільгоспугідь, розташованих  на їхній території, але й взагалі не володіли інформацією про ці факти. Такий стан справ призводив до різного роду зловживань, а у першу чергу – до позбавлення гарантованого Конституцією права громад розпоряджатися землею згідно закону.      

         Нарешті сьогодні, на виконання вимог Закону (статей 15,117,122 Земельного кодексу України) відбулася довгоочікувана для жителів громади подія – офіційна передача сформованих земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 453,3361 га від представника держави – Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області в комунальну власність громади.

         Нашу громаду представив сільський голова Василь Романюк, який поряд із начальником ГУ Держгеокадастру Юрієм Козаком підписав акт прийому-передачі.

         На черзі  - державна реєстрація  отриманих ділянок, після якої громада отримає законні підстави володіння та розпорядження цим найціннішим ресурсом.   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь