Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ВИЗНАЧЕНО ПЕРСПЕКТИВУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ЯКУШИНЕЦЬКОЇ ОТГ НА 2019 РІК

Дата: 10.01.2019 18:20
Кількість переглядів: 570

Фото без опису

Черговим підтвердженням визнання лідерства у зростанні нашої громади упродовж минулого року, стало проведення сьогодні в Якушинецькому Центрі культури та дозвілля розширеної наради за участю голови районної державної адміністрації та її структурних підрозділів із визначення перспективи соціально-економічного розвитку громади у 2019-му році на фоні району та області.

         Запрошений до слова голова Вінницької РДА Михайло Демченко в першу чергу високо оцінив наші досягнення щодо об’єднання громади на фоні інших, активному приєднанні нових населених пунктів, у тому числі й з сусіднього району, що свідчить про високу довіру людей до громади й про ефективне управління нею.

         Також, головою РДА  було відзначено неабияке економічне зростання громади, активне й ефективне проведення  реформ, насамперед медичної та освітньої, що свідчить про соціальну орієнтованість управлінської політики, спрямованої насамперед на задоволення найнеобхідніших проблем людей, набуття реального досвіду з реалізації міжнародних проектів соціально-економічного спрямування.

          Оцінюючи виконану впродовж минулого року у громаді роботу, очільник ОТГ Василь Романюк  згадав про ефективне наповнення й раціональне використання сільського бюджету, будівництво нового ЦНАПу в рамках міжнародної програми «U-LEAD», який  функціонуватиме з першого кварталу цього року,  започаткування процесу будівництва сонячної електростанції за підтримки міжнародного «Фонду підтримки будівельної галузі» (Німеччина), проведення ремонтів й придбання сучасного обладнання для всі закладів культури ОТГ, реконструкції ДНЗ «Золота рибка», Якушинецького парку культури та відпочинку, проведену велику роботу із будівництва асфальтних доріг (вже на 98% заасфальтовано дороги в Якушинцях, більшість у Зарванцях, а у приєднаних населених пунктах кошти на це виділялися  та використовувалися пропорційно, враховувалися інтереси кожного, на рівних засадах),  проведення вуличного освітлення у всіх приєднаних населених пунктах на 100%, спорудження та відновлення  цілої низки  об’єктів історико-культурного значення, тощо.  

         Разом з тим, залишається ще багато справ, які необхідно завершити, у тому числі і за підтримки державного бюджету. Це - реконструкція очисних споруд по вул. Зарічній в с. Зарванці, будівництво медичної амбулаторії в     с. Якушинці, спорудження футбольного поля  у Якушинцях, виведення  з аварійного стану та ремонт опорної школи-гімназії. Ремонт учбових майстерень опорної школи, термомодернізація й ремонт Лисогірської та Ксаверівської шкіл, капітальний ремонт й утеплення ДНЗ «Росинка» в           с. Майдан заплановано коштом громади.

         Високо оцінили досягнення громади й керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

         Зокрема керівник Центру первинної медичної допомоги Вадим Пасічник звернув увагу на ефективну роботу в громаді із укладення медичних декларацій  лікарів із пацієнтами, що дозволить забезпечити якісне медичне обслуговування, зручне та вчасне оформлення на місці необхідних медичних документів.  

         Високу оцінку громаді дали й керівники підрозділів РДА по напрямках освіти, архітектури, соціального  страхування.

         У завершальному слові Михайло Демченко  побажав Якушинецькій громаді утримання обраного темпу проведення реформ та утримання лідерських позицій  у їх ефективному завершенні.


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь