A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ДБАЄМО ПРО БЛАГОУСТРІЙ І ВЗИМКУ

Дата: 23.01.2019 15:03
Кількість переглядів: 730

Фото без опису

 

 

Із настанням зимового періоду, закономірно змінилася й структура проблемних питань стосовно підтримання благоустрою у громаді. Якщо восени найбільш актуальними питаннями для нас були - стихійне спалювання рослинних відходів, засмічення території населених пунктів побутовим сміттям, то  з настанням холодів почастішали випадки незаконної порубки дерев в лісових масивах й лісосмугах.

         Подібні факти не тільки завдають значної шкоди лісовим насадженням та позбавляють права користування цінним природнім ресурсом прийдешні покоління, але свідчать безгосподарність таких правопорушників, які всупереч народній мудрості : «готуй сані влітку, а воза взимку» не забезпечили себе вчасно паливом, натомість вдалися до безвідповідального завдання шкоди довкіллю.

         У зв’язку з цим, сільською радою вжито низку заходів щодо попередження таких фактів, а в окремих випадках – їх документування.  Зокрема, співробітниками КУ «Муніціпальна інспекція з благоустрою»  організовано систематичне проведення рейдів, проведення роз’яснювальних бесід, тощо.

         Разом з тим, ми змушені притягувати до відповідальності осіб, які не тільки ігнорують вимоги Закону, але й зневажають їх.

         Наразі,  16 січня  співробітниками інспекції   у лісовому масиві поруч із селищем Березина було затримано місцевого жителя громадянина «Ф», який умисно здійснив незаконне зрізання частини дерева породи «дуб».

         Як  наслідок, 22 січня цього правопорушника адміністративною комісією сільської ради притягнуто до відповідальності   й піддано стягненню у вигляді штрафу в сумі 850 грн.

         Однак, маємо й  факти позитивних прикладів вшанування вимог Закону та дбайливого ставлення громадян до довкілля. Так, 21 грудня м.р. мешканці с. Лисогора  направили колективне звернення Якушинецькому сільському  голові  щодо необхідності здійснення санітарної обрізки дерев по вул. Грушевського для убезпечення проходу людей й проїзду транспорту. Як результат, починаючи з 14 січня по сьогоднішній  день, співробітниками СКЕП «Сількомсервіс» проводяться необхідні роботи а отримана деревина у вигляді паливних матеріалів завозиться у школи та садочки громади, а також  у ті домогосподарства, де проживають соціально слабозахищені громадяни й потребують такої допомоги. Той дбаємо про благоустрій разом!

        

 

             

         Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь