A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ЯКУШИНЕЦЬКА ОТГ – У ВИЗНАНИХ ЛІДЕРАХ РЕФОРМУВАННЯ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ

Дата: 13.02.2019 08:45
Кількість переглядів: 670

Минулоріч у державі стартувала освітня реформа, метою якої є створення нової української школи, виведення системи освіти на новий, якісно вищий рівень.

       Насамперед це  - зміна всієї моделі управління освітньою галуззю, тобто передача усіх повноважень на місця у рамках децентралізації,  новий, демократичний підхід до самого процесу викладання, створення сучасної, інтегрованої матеріально-технічної бази у навчальних закладах, приведення цих закладів до європейських вимог.

         Не залишилася осторонь цих процесів і наша громада,  а найоб’єктивнішою оцінкою виконаної з розбудови освітньої галузі роботи стало  офіційне визнання лідерства Якушинецької ОТГ у цій важливій діяльності на рівні області та держави.

        Так, 12 лютого на базі Якушинецької опорної школи-ліцею за ініціативи народного депутата Сергія Кудлаєнка та у рамках співпраці з  програмою U-LEAD  (Швеція),  відбувся   практичний семінар-тренінг з актуальних питань  управління освітою в об’єднаних територіальних громадах.

        Форматом заходу було передбачено участь 13-ти голів    територіальних громад Вінницького району, голови РДА, 5-ти начальників відділів освіти ОТГ та району, 15-ти очільників загальноосвітніх шкіл. 

        Приймаючи гостей, очільник громади Василь Романюк коротко проінформував про виконану  роботу із реформування освітньої галузі ОТГ, зупинився на практичних досягненнях та акцентував увагу на актуальних питаннях   подальшої розбудови  освіти.

       Запрошений на захід народний депутат України Сергій Кудлаєнко, який є одним з ініціаторів законодавчого упровадження проекту «Нова Українська школа»,  високо оцінив практичні результати Якушинецької ОТГ у створенні ефективної моделі освіти громади на інших галузях, наголосив на важливості співпраці очільникам громад безпосередньо із законодавцем й побажав присутнім керівникам наполегливості,  натхнення та успіхів у цій життєво важливій і необхідній роботі.

       Приєднався до привітань щодо лідерства громади й голова РДА Михайло Демченко, який зокрема, зазначив що Якушинецька ОТГ є зразком розбудови інфраструктури  на рівні  району.

       В ході семінару експертами шведсько – українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» основний упор робився на практичному моделюванні й вирішенні конкретних питань щодо  управління освітньою галуззю, що викликало неабияку зацікавленість учасників заходу.

       Тож приєднуємося до привітань наших освітян щодо офіційного визнання їхньої ефективної  роботи й не збавляємо обраного темпу у розбудові громади.

      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь