A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

У ГРОМАДІ СТАРТУВАЛА ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНА ГРА «СОКІЛ» («ДЖУРА») ЯК ДЖЕРЕЛО ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ

Дата: 23.04.2019 15:25
Кількість переглядів: 745

У цей важкий для усієї держави й кожного українця час, коли на сході країни триває агресія, а військові дії  ведуться ворогом не тільки засобами вогневого, а ще й інформаційного ураження, спрямованими на знищення всього українського, особливої актуальності набуло питання патріотичного виховання молоді, як одної з основних складових  державної політики.

        І державою вжито належних заходів не тільки стосовно виховання підростаючого покоління у патріотичному дусі, але й  набуття учнівською  молоддю навичок військової справи, фізичного та психологічного загартування.

        Так, наказом Міністерства освіти України від 04.09.2018 року №966, в державі визначено проведення у поточному році  дитячо-юнацькоі військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») із залученням учнів загальноосвітніх шкіл.

        Не залишилася осторонь й наша громада.

        Наразі, сьогодні на базі Якушинецької окремої пожежно-рятувальної частини МНС України стартувало проведення цієї військово-патріотичної гри. За першість змагатимуться 3 команди громади (дві – Якушинецької опорної школи – ліцею І-ІІІ ст. та одна  Зарванецької школи І-ІІ ст.)

        Проведенню заходів передувала понад двохтижнева теоретична й практична (спортивна та військова) підготовка учнів.

        Слід відзначити чуйне  та гостинне відношення  керівництва частини, яке організувало польовий побут учасників та суддів, обладнано військове наметове містечко, організовано постійну роботу польової кухні, для проведення змагань, надало необхідні для вишколу об’єкти.

        Захід розпочався урочистим шикуванням команд на  плацу, їх стройовим проходженням, підняттям Державного прапора й виконання гімну.  

        У вступному слові заступник Якушинецького сільського голови Людмила Грабова, від імені голови та громади побажала учасникам витривалості, наполегливості,  патріотичного натхнення  та високих досягнень.  

        Організаторами, адміністраторами й суддями (арбітрами) стали освітяни нашої громади під головуванням начальника відділу освіти, культури та спорту Андрія Мазурика, а також гості з інших місцин, зокрема Вороновицької ОТГ.

        Наснаги й натхнення Вам, дорогі патріоти.

             

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь