A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ГРОМАДА ВШАНУВАЛА ЗЕМЛЯКІВ -ЧОРНОБИЛЬЦІВ

Дата: 26.04.2019 18:00
Кількість переглядів: 638

       Сьогодні, у день 33-ї річниці чорнобильської трагедії,  в нашій громаді  провели  масштабні заходи із вшанування земляків, які далекого 1986-го не пошкодували свого здоров’я, а подекуди й життя в ім’я інших людей.

       Після вибуху атомного реактора сумнозвісного       4-го енергоблоку ЧАЕС, ціла когорта наших героїв-земляків без зайвих запитань, не рахуючись ні з якими наслідками, добровільно вирушила у пекло заради приборкування оскаженілого «мирного атому».

       У Якушинецькому Центрі культури та дозвілля зустрілися сьогодні ці мужні люди. Багато хто не зміг прийти через важкі хвороби, натомість завітали члени їхніх родин.

       Всього в громаді проживає 56 ліквідаторів тієї страшної аварії, від наслідків якої здригнувся весь світ. На жаль, не все ще зроблено для цих мужніх та легендарних людей. Не всі з них через ті чи інші причини, а найбільш за все - через важкі недуги й каліцтва, змогли скористатися гарантованими їм законом правами й соціальними гарантіями.

       Розуміючи, що єдиний вихід для  гарантування  ліквідаторам повної реалізації їх законних прав, це – ефективне об’єднання,  сільський голова Василь Романюк виступив з ініціативою створення передбаченої законом громадської організації «чорнобильців».

       І сьогодні, перед початком офіційної урочистої частини заходів, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, які проживають на території громади,  у  визначений законом спосіб (установчими зборами) створили ГО «Ліквідатор» при Якушинецькій сільській раді та прийняли її статут.

       Основними завданнями  організації визначено реалізацію прав та соціальних гарантій, участь у державних та міжнародних програмах із підтримки та захисту «чорнобильців» громади. Головою одностайно було обрано ксаверівчанина Юрія Юрійовича Бойцуна, підполковника у відставці. Попереду процедура державної реєстрації.

       До речі, це не перша подібна успішна ініціатива Василя Станіславовича Романюка.  2015 року була створена «Спілка ветеранів АТО та бойових дій», яка за підтримки сільської ради ефективно працює по сьогоднішній день й налічує понад 200 членів.

       Розпочинаючи офіційну частину, учасники заходу вшанували світлу пам'ять ліквідаторів, які віддали своє життя заради життя інших.

       Від імені сільської ради, депутатського корпусу, Василь Романюк вручив кожному учаснику ліквідації аварії  грошову винагороду, сердечно побажав міцного здоров’я та привітав із наступаючим Великоднем.

       Артисти Якушинецького ЦКтаД, освітніх закладів громади, порадували гостей виконанням вокальних творів, декламуванням тематичних віршів.

       Багато теплих слів подяки пролунало від запрошених на адресу артистів й організаторів заходів. Здоровя  й довгих років життя Вам, дорогі ветерани – чорнобильці!

           

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь