A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ЯКУШИНЕЦЬКА ГРОМАДА ГІДНО ВІДЗНАЧИЛА 74 РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГИЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Дата: 10.05.2019 12:18
Кількість переглядів: 536

Фото без опису

Весь світ сьогодні вшановує пам'ять жертв Другої Світової війни, схиливши голову у мовчазній скорботі, але чи не найбільшу ціну за Перемогу сплатила саме Україна, яка лише за офіційними оцінками втратила від 6 до 8 мільйонів своїх громадян, які загинули на фронтах, були закатовані у концентраційних таборах, знищені  фашистськими нелюдами під час окупації.

       Страшну ціну заплатила за Перемогу і Якушинецька громада сотнями життів своїх воїнів-земляків, учасників партизанського руху, мирних людей.

        І ось сьогодні, наша громада, гідно, масштабно й урочисто вшанувала пам'ять  усіх жертв воєнного лихоліття та воїнів-патріотів, які і зараз боронять Україну від російського агресора.

        Не можна не сказати, що святкуванню передувала ретельна, кропітка й відповідальна підготовка свята. Всі меморіальні комплекси у селах громади було відремонтовано, обладнано сучасними системами освітлення та електричним «вічним вогнем», а навколо них впорядковано площі й прилеглу територію.

       У Якушинцях проведено капітальну реконструкцію  центрального парку відпочинку, де знаходиться меморіальний комплекс, споруджено покриття з природнього натурального каміня, встановлено системи  зовнішнього енергоефективного освітлення.

       І тепер ми з відповідальністю можемо сказати, що для нас  ця найтрагічніша  в історії людства трагедія - не пусті слова, а зразок вшанування її пам’яті, закарбований на віка, громада гідно передасть прийдешнім поколінням.

       Мітинг-реквієм у всіх селах громади сьогодні розпочався виконанням державного Гімну. У своїй промові сільський  голова Василь Романюк нагадав про ту  нічим не вимірювальну ціну, яку заплатив український народ за свою свободу і незалежність та нажаль, й зараз змушений протистояти зовнішній російській агресії, а також про обов’язок кожного свято берегти пам'ять тієї страшної трагедії.

       Біля памятника загиблим воїнам – землякам, артистами Якушинецького Центру культури та дозвілля виконувались траурні читання, пам'ять про полеглих вшановувалася у музичних творах. Відбулося й покладання траурних вінків та квітів всіма присутніми на заході.

       Після мітингів-реквіємів, у всіх селах громади відбулися тематичні урочисті музичні  концерти, підготовлені Якушинецьким Центром культури та дозвілля і всіма його філіями, виховними й освітніми закладами, аматорськими колективами громади.

       До уваги гостей були представлені тематичні музичні твори воєнних років, хореографічні й театралізовані номери, літературні декламування. Про надзвичайно високий рівень підготовки програми свідчили теплі слова подяки артистам та організаторам від кожного гостя.

       Проведення сьогоднішнього та інших заходів з нагоди  державних свят, подій та вшанування традицій, не тільки характеризує рівень нашої національної свідомості, але є насамперед, совістю та обличчям кожного жителя громади.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь