A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ЯКУШИНЕЦЬКА ГРОМАДА ПЕРЕЙНЯЛА ЕСТАФЕТУ ПРОВЕДЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ЕНТОФЕСТИВАЛЮ «ЖИВИЙ ВОГОНЬ»

Дата: 26.06.2019 09:53
Кількість переглядів: 608

Фото без опису

 

Учора, 22 червня  Якушинецька громада гідно й урочисто проводила ХІ Міжнародний фестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь».

      Організатором фестивалю став Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна, захід відбувся за підтримки Вінницької облдержадміністрації, Університету Україна, Українського культурного фонду, генеральним медіа-партнером стала медіа-корпорація VLASNO.

       Мета проведення цього фестивалю полягає у популяризації етнічної культури усіх національностей та етнічних груп, які проживають в Україні, демонстрації їх єдності та патріотизму, пропагуванні здорового способу життя, вшанування наших народних та історичних традицій.

Місцем проведення «Живого вогню» вже 6-й рік поспіль стають ті громади, які мають багаті  історичні та культурні традиції, відповідний рівень соціально-економічного розвитку (розвинуту інфраструктуру) та реальні організаційні  можливості.

Якушинецька громада виборола право проведення фестивалю не випадково. Безумовно, вирішальну роль у прийнятті такого рішення організаційним комітетом зіграв неабиякий економічний розвиток, а саме – розбудова інфраструктури, будівництво нових об’єктів соціального спрямування для задоволення нагальних потреб населення, створення комфортних умов для проживання людей.

   Прикладом цьому є чисельні делегації гостей з інших територіальних громад області та держави, які цього дня прибули  до Якушинців не тільки на фестиваль, але  й  для  вивчення нашого досвіду у розбудові громади.

 Слід відзначити, що презентацію досягнень нашої ОТГ у новому Центрі надання адміністративних послуг, який відповідає міжнародним вимогам та на 100% орієнтований на реалізацію потреб людей, проводили заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко та голова ОТГ Василь Романюк. Ми заслужено демонстрували результати своєї роботи, тобто обличчя громади. В ході презентації розглядалися не тільки питання розбудови інфраструктури, створення нових обєктів та впровадження нових технологій,  але й  найбільш ефективні аспекти управління.

Під час офіційного відкриття фестивалю голова ОТГ Василь Романюк подякував організаторам за високу оцінку й рівень довіри до громади та  від імені усіх жителів гостинно запросив усіх гостей не тільки ознайомитися із історичними, кулінарними, фольклорними  та культурними традиціями Якушинеччини, але й підтримувати культурні зв’язки у подальшому на постійній основі.

Найбільш урочистим та значущим  аспектом у відкритті заходу, стало винесення Державного прапора України усіма учасниками фестивалю, представниками усіх національностей та етнічних груп, які прибули на захід та символічно вшанували національну, культурну та духовну єдність усіх громадян нашої держави.      

   Звичайно, особливого колориту фестивалю додав саме етнографічний аспект, учасники виступали у своїх національних вбраннях, вносячи так би мовити, кожен свою «родзинку».

 Музична програма цього міжнародного заходу відрізнялася надзвичайною насиченістю й широким спектром стилів виконавців, від народних колективів до рок-гуртів.

У першу чергу, звичайно порадували гостей виконанням музичних творів виконавці й колективи громади. Це вже добре відомі   переможці міжнародних музичних фестивалів «ТріоЛайк», жіночий вокальний ансамбль «Вербиченька»,  «Колорит», квартет «Ассоль», солісти Анна Зварич, Вікторія Слободянюк, колективи Якушинецького Центру культури та дозвілля та інш.

  Неабиякий інтерес викликали виставки народної творчості, майстер-класи з народних ремесел, локації музеїв й туристичних зон, показові виступи професійних майстрів з козацьких бойових мистецтв, демонстрація козацької зброї, а із заходом сонця, присутні взяли участь у купальському дійстві й запаленні «живого вогню».

Значну увагу гостей, в основному молоді, привернули спортивні змагання. Проходили і традиційні козацькі історичні ігри «Лава на лаву», й естафети, силові вправи.

Кулінарний аспект свята представляла величезна гама традиційних й національних страв: від шурпи, шашлику, борщу й баноша – до солодощів та холодних напоїв.

  Загалом, програма свята розрахована на всі вікові категорії гостей: від найповажніших, яким були запропоновані спокійні ігри, традиційні страви й цікава концертна програма – до наймолодших, для яких було споруджено цілий парк атракціонів та рухомих розваг і звичайно, цілу гаму смаколиків – від морозива й холодних солодких напоів – до традиційних солодощів.

   Найвищою оцінкою організації фестивалю стала безліч теплих слів вдячності на адресу організаторів й господарів з боку гостей.

Подібні заходи не тільки наповнюють серця жителів відчуттям гордості за свою громаду й роблять її знаною в Україні та  за її межами, але і є неабияким стимулом для подальшої роботи з її розвитку та процвітання.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь