A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ЯКУШИНЕЦЬКА ГРОМАДА ТРАДИЦІЙНО УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ ТА СВЯТО ОТГ

Дата: 01.07.2019 09:02
Кількість переглядів: 2136

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Цьогоріч ми вже традиційно усією громадою 28 червня відзначали День Конституції України та свято Якушинецької об’єднаної територіальної громади.

       З урахуванням досвіду проведення цих урочистостей у минулих роках й створення максимального комфорту для гостей, місцем проведення заходів було визначено стадіон по вулиці Парковій в с. Зарванці, який розташований у найбільш зручному для жителів усієї громади місці.

        Усі заходи повністю були підготовлені  Якушинецькою сільською радою, навіть сцена, яка відповідає усім сучасним вимогам була виготовлена власними силами (минулого року брали в оренду), а саме свято організовувалось за принципом «максимум уваги для людей». Кропітку працю у підготовці свята доклали співробітники сільської ради, комунальних підприємств, освітніх та виховних закладів громади, волонтери, меценати.

       Для участі  у заходах, для привітання жителів громади прибули почесні гості -  віце-прем’єр України Володимир Кістіон, народний депутат України Сергій Кудлаєнко, депутат Вінницької обласної ради Андрій Ковальов, голова районної державної адміністрації Михайло Демченко, Вінницької районної ради Сергій Сітарський, голова фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Родіон Юсумбелі, голови ОТГ, сільських рад області та  представники Авангардівської ОТГ Одеської області, громади-побратима.

        У вітальному слові  Якушинецький сільський голова Василь Романюк сердечно привітав жителів громади та гостей із цими дійсно визначними святами, побажав мирного неба над головою, міцного здоров’я, благополуччя, наснаги  й творчості у праці з подальшої розбудови  громади.

       А святкувати дійсно є що. Щорічне свято ОТГ – це свого роду рубіж виконаної роботи, яка цього й минулого року була надзвичайно результативною. Це і будівництво нового ЦНАПу й завершення капітальної реконструкції ДНЗ «Золота рибка», ефективне виконання бюджету та освоєння бюджетних коштів, завершення утеплення дитячого садочка в с. Майдан, ремонт доріг, освітлення вулиць, впровадження цілої низки проектів зі створення нових об”єктів інфраструктури та багато інших добрих та потрібних людям справ.

       Досягнення громади із практичної реалізації реформи децентралізації не залишися без уваги центральної   законодавчої та виконавчої влади.

       Так, цього дня віце-прем’єр України Володимир Кістіон вручив державні відзнаки Кабінету Міністрів тим жителям громади, які особисто, кожен на своїй професійній ниві зробили суттєвий внесок у її розбудову.

       Іменний нагородний годинник та подяку Кабміну було вручено учню 10-го класу Якушинецького ліцею, переможцю Всеукраїнської олімпіади з географії, який представлятиме Україну на міжнародній олімпіаді у Південній Кореї, Марценюку Андрію, який без перебільшення є освітянською гордістю громади.

        Подяками Кабінету Міністрів  були відзначені вчитель географії Галина Заболотна, завідувач закладу дошкільної освіти Галина Юнова, депутат Якушинецької сільської ради Ольга Пушкова та сільський голова Василь Романюк.

       У свою чергу, сільський голова висловив глибоку вдячність  Володимиру Євсевійовичу та прем’єр міністру Володимиру Гройсману, які вже не перший рік  здійснюють потужну підтримку нашої громади конкретними справами, вникають у проблемні питання, допомагають у їх вирішенні, що дозволило нам цьогоріч закінчити капітальну реконструкцію дитячого садочка «Золота рибка», який стояв у занедбаному стані понад 20 років й відкриє двері для малечі вже з 1 вересня, здійснити капітальне перекриття даху опорної школи та приступити найближчим часом до реконструкції зовнішніх стін, виведення їх з аварійного стану, а також провести ремонти тих ділянок доріг на території громади, які перебувають на балансі  інших відомств, підпорядкованих центральним органам влади.

Народний депутат України Сергій Кудлаєнко привітав громаду із Днем народження та від імені Голови Верховної Ради нагородив голову громади Василя Романюка грамотою та медаллю Верховної Ради України «За заслуги перед українським народом».

  Очільник громади також висловив вдячність народному депутату за високу оцінку виконаної роботи й також вручив йому відзнаку громади.    

        Теплі слова привітань прозвучали й від Агрономічненського селищного голови Олега Шулікіна та представника Авангардівської громади-побратима Валентина Перебийносюка, які  також передали громаді відзнаки.

        Вже традиційною й можна сказати без перебільшенння святою для нас справою стало вшанування учасників бойових дій (АТО та ООС). На жаль, на території держави продовжується війна, яка щодня забирає життя як військовослужбовців та мирних людей.

       На сьогоднішній день у громаді проживає 138 учасників бойових дій на сході України, кожен з яких був запрошений на сцену для вручення грошової винагороди.

       Вшанували хвилиною  мовчання й усіх загиблих патріотів, серед яких є і наш земляк Леонід Мазур.  

       Виступила з привітаннями перед присутніми й учасник бойових дій, доброволець АТО, керівник волонтерського Центру Світлана Бевз, яка вручила Василю Романюку відзнаку добровольчого руху.

        Багата наша громада на доброзичливих, щирих й безкорисних людей,  які постійно надають допомогу громаді.  Відзнаками  сільського голови нагородили меценатів Сергія Щербаня, Романа Мельника, Юрія Грузевича, Анатолія Рябоконя, Олексія Савчука, В’ячеслава Токарчука, Олену Шияновську, Сергія Кушніра.

       До речі й цього дня, Сергій Кушнір прийшов на свято не з пустими руками, подарував громаді 5-ть путівок для оздоровлення дітей.

       Не таємниця, що питання благоустрою для нас є одним з найактуальніших і значною мірою естетичний й привітний вигляд наші вулиці, парки та сквери мають завдяки тим людям, які не обмежуються працею у межах свого подвір’я, а дбають про благоустрій  та порядок і поза межами своїх осель.

       Подяками та грошовими винагородами за підтримку благоустрою громади відзначені Олександр Данилюк, Ольга Бандузь, Олексій Ревенко, Ніна Голуб, Іван Козяр, Лідія Чорна, Михайло Мартинюк, Ніна Добровольська, Віктор Токарчук, Анатолій Голубенко, Петро Слюсар.

Також відзначені подяками й грошовими подарунками і переможці конкурсу «Кращий благоустрій приватної садиби» подружжя Гуменюків – Олександр Юхимович і Людмила Юліанівна, а також Фурманів – Сергій Олексійович і Валентина Василівна.

Актуальним в нас є й питання роздільного сортування сміття, упроваджене 3 роки тому. Кращою у цьому визнана вулиця Ярослава Мудрого в с. Лисогора, для жителів якої  Якушинецьким Центром культури та дозвілля буде проведений  святковий концерт. До речі, таку практику буде запроваджено на постійній основі.

За особистий внесок у розвиток культури, організацію і забезпечення проведення на високому рівні заходів, які формують культурний та мистецький імідж громади, грошовими преміями та подяками відзначені освітяни й мистецтвознавці Олена Лукашева, Інна Псарук, Тетяна Грузевич, Оксана Мазніцька,   Дмитро Наталуха, Григорій Третьяков, Володимир Нартовський, Руслан Мазур, Оксана Янчук, Галина Юнова, Галина Федорович, Віта Олешко.

Не є простими словами для нас питання виховання молоді, її навчання та спортивне виховання. За досягнення значних успіхів у навчанні та спорті, здобуті перемоги у державних та обласних конкурсах та змаганнях, грошовими преміями та грамотами відділу освіти, культури та спорту відзначені учні шкіл громади  Дмитро Химич, Наталя Романюк і Надія Коменда.

        Далеко за межами нашої громади лунає й її спортивна слава. Знаменним є той факт, що у день святкування наша футбольна команда виборола першість і стала  володарем кубку Вінницького району та медалі.

        Також, цінними подарунками і грошовими винагородами нагороджено переможців районних змагань із шахів Юрія Смаровоза, Володимира Попенка й Тетяну Темірову, а в день свята переможцями змагань на першість ОТГ стали Микола Ганчевський (шашки), Григорій Щербань (шахи) та Сергій Страшкевич, які також були нагороджені цінними подарунками.

       Немає для нас нічого ціннішого за життєву мудрість, яка і є джерелом наснаги для нових звершень на благо людей, а подружнє життя – зразком виховання молоді, тому цього дня ми всією громадою традиційно вшанували «золотих ювілярів» та привітали їх з 50-річчям подружнього життя, а сільський голова Василь Романюк вручив цінні подарунки подружжям Лукіянчуків - Миколі Івановичу та Вірі Іванівні, Папуша - Миколі Івановичу та Ользі Микитівні, Щербань - Михайлу Івановичу та Галині Дем’янівні, Харківських - Володимиру Петровичу та Марії Петрівні, Сулима - Віталію Савелійовичу та Ганні Олексіївні. 

       Всього на святі були присутні понад 2 тисячі гостей, з яких більше 300 дітей.

       Запропонована культурно-мистецька програма передбачала проведення майстер-класів з малюнку на тілі, малювання, літературне кафе, настільні ігри, тематично обладнані фотозони, а в окремій розважально-ігровій зоні свята було розгорнуто ціле містечко безкоштовних каруселей та атракціонів.

До смаку наймолодшим відвідувачам прийшлися  солодощі,  морозиво, напої, якими також пригощалися безкоштовно.

Професійні кулінари громади щиро, від усієї душі частували гостей стравами класичної української кухні-варениками, печеними у печі пирогами та запашною юшкою. До готування страв вже традиційно долучилися жителі майже всіх сіл громади – Якушинців, Зарванців, Майдану, Ксаверівки, Лисогори.

 В музичній частині свята гостей вітали добре відомі творчі колективи громади, а море позитивних емоцій в присутніх викликав виступ народного артиста України Миколи Янченка.

На величезну вдячність заслуговують наші аматорські колективи – жіночий вокальний ансамбль «Вербиченька» (с. Зарванці), жіночий вокальний ансамбль села Майдан, юні танцюристи Якушинецького Центру культури та дозвілля під орудою Андрія Коваленка, хореографічний колектив «Акцент», гурт «ММДенс» (Якушинці), гурт «Ассоль» (Зарванці), виконавці Олександр Ковтун, Вікторія Щебелюк, маленькі солісти, яких готували Вікторія Рябоконь, Катерина Кушнір, Ірина Москалик, ну й звісно, добре відомий в державі та за її межами гурт «ТріоЛайк».

Не тільки талант, натхнення, але й частинку душі вклали у проведення свята ведучі Віта Олешко та Віта Степанова.

       Особливо колоритним й приємним став організований сільською радою розіграш речової лотереї.  Лотерейні білети пропонувалися кожному гостеві, а виграні призи урочисто вручала  заступник сільського голови Людмила Грабова.

       Серед призів були такі актуальні у господарстві речі як мультиварки, електрочайники, електричні фени та інш.  Суперпризом цьогоріч стала сучасна пральна машина-автомат, щасливою власницею якої стала зарванчанка Тетяна Бурденюк.

       Про неабияке задоволення гостей підготовленою святковою програмою свідчили щирі аплодисменти, які не змовкали упродовж всього свята та багато теплих слів вдячності, а в цілому цей урочистий  день пройшов у теплій, святковій атмосфері.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь