A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

СТАЛИ ФІНАЛІСТАМИ МІЖНАРОДНОЇ ОСВІТНЬО-ПРАКТИЧНОЇ ПРОГРАМИ

Дата: 13.09.2019 10:50
Кількість переглядів: 461

Процес об'єднання територіальних громад в рамках національного проекту «Децентралізація» набирає обертів. Наразі,  з моменту старту реформи децентралізації було утворено 803 об'єднані територіальні громади з 1207 запланованих. а Якушинецька громада стала однією з перших, яка стала на шлях обєднання.

Не слід забувати, що об'єднання громади – це не просто укрупнення територіальної одиниці, а насамперед основа для таких процесів, як фіскальна децентралізація, активація територіальних спільнот та перегляд масштабу планування розміщення соціальної інфраструктури.
            Для вирішення всіх цих завдань необхідне стратегічне бачення та ефективні інструменти просторового планування, оскільки більшість   ОТГ не мають необхідних компетенцій для управління територіальною складовою стратегічного планування.
  Отже, для підвищення компетентності
представників Якушинецької ОТГ, громада  взяла участь у конкурсі, здобула перемогу  та у числі інших 30-ти була відібрана для участі у міжнародній  освітньо-практичній програмі з інтегрованого просторового планування для представників органів місцевого самоврядування та молодих фахівців у сфері просторового планування під егідою U-LEAD у період з 12.11.2018 по 11.09.2019 року включно.

Цикл заходів передбачав пять послідовних воркшопів, які проводили  фахівці із просторового планування.

В ході навчання, представники громад відпрацьовували питання   планування просторового розвитку ОТГ через знайомство з сучасними підходами та інструментами планування регіонального розвитку, здійснювали комплексний аналіз містобудівної та стратегічної документації ОТГ, вивчення потенціалів і перешкод для просторового розвитку

В результаті була розроблена концепція просторового розвитку Якушинецької ОТГ, тобто опорний документ, який зв'язує стратегічні пріоритети розвитку громади з плануванням використання земель та розвитку інфраструктури у найближчі 10-15 років;
          За результатами участі в програмі  представникам нашої громади – Олександру Качану, Віталію Костюку, Володимиру Присяжнюку та Юрію Табачишину  були вручені сертифікати міжнародного зразка, а здобуті знання та навички неабияк сприятимуть подальшому всебічному розвитку громади.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь