Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

УРОЧИСТО ВІДКРИЛИ САДОЧОК «ЗОЛОТА РИБКА»

Дата: 16.10.2019 11:21
Кількість переглядів: 1138

Фото без опису

Вчорашній день став особливим для сільського голови, депутатів, да і для усієї громади, оскільки ознаменований  важливою та довгоочікуваною подією – урочистим відкриттям в селі Зарванці після капітальної реконструкції дошкільного навчального закладу «Золота рибка» на 75 місць, загальною площею 1574 квадратних метри.

Чи не найбільше очікували цю подію батьки найменших жителів і сама малеча.

 Історія цього дитячого садочка розпочинається ще у 80-х роках, коли його було збудовано, а потім - понад два десятиліття занепаду та руйнування.

Але для громади, яка стрімко зростає та розвивається,  такий садочок був не лише актуальним, але й життєво необхідним.

І ось, вже далекого на сьогоднішній день грудня  2017 року, сільським головою було прийнято, а депутатами підтримане рішення про проведення капітальної реконструкції цього обєкта, однак, втілити в життя його виявилося не так просто. Це і вишукування додаткових джерел фінансування, окрім сільського бюджету, визначення добросовісного підрядника, виготовлення значного обсягу необхідної документації, отримання необхідних дозволів, погоджень, тощо.

Утім, як кажуть в народі, виходить в того, хто працює. Завдяки наполегливій праці сільського голови, депутатського корпусу, небайдужих людей, меценатів, цей дитячий садочок був закінчений, повністю укомплектований новим обладнанням та приладдям й вчора ми усі були гостями на святі його відкриття.

Найбільш суттєвим фактором, який вплинув на завершення проекту стало те, що за підтримки попереднього складу Кабінету Міністрів та особисто віце-прем’єр міністра Володимира Кістіона, на реконструкцію садочка з державного бюджету було залучено 11 млн. грн., в той час як з сільського витратили 6 млн.

Попередньо було заплановано відкрити його 1 вересня, однак не зовсім сприятливі погодні умови внесли свої корективи і не дали вчасно закінчити деякі оздоблювальні роботи.

Неабияк  допоміг зарванчанин, меценат Сергій Кушнір, який постійно робить для громади добрі справи.

Голова Вінницької РДА Михайло Демченко привітав громаду з таким святом, а малечі, яка відвідуватиме садок подарував телевізор.

«Запуск» ДНЗ «Золота рибка» є лише черговою ланкою у створенні обєктів соціального спрямування громади. Цього сезону ми вже закінчили новий ЦНАП, де надаємо понад 100 адмінпослуг, на черзі – сучасна амбулаторія, будівництво якої вже розпочато і триває повним ходом.

Продовжуємо втілювати наш принцип: «громада для людей» й створювати нові, в рази комфортніші умови життя громади.

 

                 

   Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь