A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

УРОЧИСТО ВІДКРИЛИ САДОЧОК «ЗОЛОТА РИБКА»

Дата: 16.10.2019 11:21
Кількість переглядів: 1122

Вчорашній день став особливим для сільського голови, депутатів, да і для усієї громади, оскільки ознаменований  важливою та довгоочікуваною подією – урочистим відкриттям в селі Зарванці після капітальної реконструкції дошкільного навчального закладу «Золота рибка» на 75 місць, загальною площею 1574 квадратних метри.

Чи не найбільше очікували цю подію батьки найменших жителів і сама малеча.

 Історія цього дитячого садочка розпочинається ще у 80-х роках, коли його було збудовано, а потім - понад два десятиліття занепаду та руйнування.

Але для громади, яка стрімко зростає та розвивається,  такий садочок був не лише актуальним, але й життєво необхідним.

І ось, вже далекого на сьогоднішній день грудня  2017 року, сільським головою було прийнято, а депутатами підтримане рішення про проведення капітальної реконструкції цього обєкта, однак, втілити в життя його виявилося не так просто. Це і вишукування додаткових джерел фінансування, окрім сільського бюджету, визначення добросовісного підрядника, виготовлення значного обсягу необхідної документації, отримання необхідних дозволів, погоджень, тощо.

Утім, як кажуть в народі, виходить в того, хто працює. Завдяки наполегливій праці сільського голови, депутатського корпусу, небайдужих людей, меценатів, цей дитячий садочок був закінчений, повністю укомплектований новим обладнанням та приладдям й вчора ми усі були гостями на святі його відкриття.

Найбільш суттєвим фактором, який вплинув на завершення проекту стало те, що за підтримки попереднього складу Кабінету Міністрів та особисто віце-прем’єр міністра Володимира Кістіона, на реконструкцію садочка з державного бюджету було залучено 11 млн. грн., в той час як з сільського витратили 6 млн.

Попередньо було заплановано відкрити його 1 вересня, однак не зовсім сприятливі погодні умови внесли свої корективи і не дали вчасно закінчити деякі оздоблювальні роботи.

Неабияк  допоміг зарванчанин, меценат Сергій Кушнір, який постійно робить для громади добрі справи.

Голова Вінницької РДА Михайло Демченко привітав громаду з таким святом, а малечі, яка відвідуватиме садок подарував телевізор.

«Запуск» ДНЗ «Золота рибка» є лише черговою ланкою у створенні обєктів соціального спрямування громади. Цього сезону ми вже закінчили новий ЦНАП, де надаємо понад 100 адмінпослуг, на черзі – сучасна амбулаторія, будівництво якої вже розпочато і триває повним ходом.

Продовжуємо втілювати наш принцип: «громада для людей» й створювати нові, в рази комфортніші умови життя громади.

 

                 

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь