A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ ЯКУШИНЕЦЬКОЇ СІЛЬРАДИ ДО ВИЩИХ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ

Дата: 30.01.2020 09:14
Кількість переглядів: 457

 

 

Президенту України

Зеленському В.О.

 

Голові Верховної Ради України

Разумкову Д.О.

 

Прем’єр-міністру України

Гончаруку О.В.

 

Голові Вінницької обласної

державної адміністрації

Скальському В.В.

 

 

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

 

Ми, депутати Якушинецької сільської ради, висловлюємо свою категоричну незгоду із прийнятою Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг  постановою від 24.12.2019 №3055, якою встановлено, перейшовши межу здорового глузду, тариф на послуги з розподілу природного газу для ТОВ «Газпостачсервіс» - оператора газорозподільної системи, що обслуговує населені пункти Якушинецької об’єднаної територіальної громади  (з 01.01.2020 - 2,304 грн. за 1 куб. м (з ПДВ),  з 01.07.2020 –  2,976 грн. за 1 куб. м (з ПДВ).

Місцевий тариф є найбільший в Україні та перевищує середній показник  більш ніж  у 2 рази,  і по своїй суті є черговим тарифним зашморгом  накинутим на шиї наших громадян. Люди вимушені платити щомісяця абонентську плату за послуги з розподілу природного газу незалежно від фактичного обсягу його споживання.

           Це рішення боляче вдарило, насамперед, по простих мешканцях  громади, які і так економно споживають газ.   При цьому, субсидії на сплату цих нових поборів не передбачені !

           Оператор газорозподільної системи жодної копійки не платить за користування газопроводами, що збудовані за людські кошти та передані йому на баланс, а з людей намагається здерти останні гроші.

           Конституція України гарантує, що усі люди  рівні у своїй правах та є рівними перед законом, а конституційні права гарантуються і не можуть бути скасовані. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.

          Однак, держава в особі вищих органів влади усувається від виконання своїх прямих конституційних обов’язків та не забезпечує рівність прав жителів нашої громади в порівнянні з мешканцями інших регіонів країни, допускає встановлення «драконівських» тарифів.

Значно завищені тарифи спровокували різке невдоволення з боку населення об’єднаної територіальної громади, яке вбачає в цьому вину центральної та  місцевої влади. З боку активно налаштованих її членів лунають  заклики до радикальних дій по перекриттю магістралей, блокуванню роботи органів влади тощо.

Для зняття соціальної напруги, яка виникла в громаді у зв’язку з встановленням незбалансованих тарифів за розподіл природного газу, запобігання негативних наслідків до яких можуть призвести непомірковане рішення НКРЕКП, керуючись вимогами ч. 2 ст. 11, ст. 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»  просимо розглянути наше депутатське звернення в встановлений законом строк та вжити відповідних заходів реагування з метою встановлення обґрунтованого, збалансованого та адекватного (однакового для всіх громадян країни) тарифу на послуги з розподілу природного газу.

Про результати розгляду депутатського звернення просимо повідомити депутатський корпус Якушинецької сільської ради (23222, вул. Новоселів,1, село Якушинці Вінницького району Вінницької області).

 

 

                                                            Депутати Якушинецької сільської ради

                                                                    (список депутатів додається)

 

28 січня 2020 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь