A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ГРОМАДА ПІДТРИМУЄ СВОЇХ ЖИТЕЛІВ

Дата: 10.04.2020 10:34
Кількість переглядів: 359

 

На тлі світової пандемії коронавірусу, який обумовив економічну кризу, введення суворих карантинних обмежень, одним з найактуальніших та найпріоритетніших завдань  на сьогоднішній день стала підтримка найбільш незахищених, вразливих верств населення – людей похилого віку, багатодітних сімей,  маломобільних груп населення внаслідок інвалідності, тощо.

Не стоїть осторонь вирішення цих нагальних питань і Якушинецька громада, яка є  в першу чергу соціально орієнтованою, а захист людини – в пріоритеті.

Питання підтримки таких категорій жителів відпрацьовувалося  і продовжує відпрацьовуватися сільським головою Василем Романюком,  апаратом сільської ради, депутатами. Для цього залучаються усі можливості, зокрема, звернення і до благодійних фондів і до меценатів і до представників бізнесу.

У першу чергу відгукнувся створений для подолання наслідків пандемії  Володимиром Гройсманом фонд «Стопвірус», а його координатор від Якушинецької громади – учасник АТО, бізнесмен та багаторічний меценат Олександр Підгорняк, доставив до сільської ради продуктові набори для вручення  жителям, які  опинилися у найбільш скрутному становищі – одинокі люди похилого віку, понад 70 років, багатодітні сім’ї, «чорнобильці», тощо.

 І ось вже 3-й день поспіль, ропочинаючи із середи, представники сільської ради та соцслужб із дотриманням карантинних вимог та обмежень, вже почали розвозити ці продукти адресатам. Увага приділятиметься усім жителям цих категорій в усіх населених пунктах громади – в Зарванцях, Якушинцях, Слободі-Дашковецькій, Майдані, Березині, Некрасово, Лисогорі, Ксаверівці. Ніхто не буде залишений наодинці з бідою. І така співпраця триватиме постійно й доти, доки це буде необхідно.

Отже саме зараз, в умовах тотальної загрози, потрібно консолідувати зусилля усіх та кожного, заради подолання цієї біди, збереження здоров’я й життя наших людей, їх максимальної підтримки, а тому саме зараз настав час згадати слово «людяність» і показати своє «справжнє обличчя» усім тим, хто називає себе меценатами, громадськими активістами, волонтерами та нагадати про себе реальними справами, в міру своїх можливостей, в першу чергу тому, що навіть одна така добра справа саме зараз, може зберігти чиєсь здоров’я, або навіть життя. 

Як показує світовий досвід інших країн,  подолання цих страшних викликів можливе лише разом, лише за умови повної віддачі й мобілізації спільних зусиль усіх тих, хто вважає боротьбу із пандемією  та її наслідками своїм обов’язком. Тож переможемо навалу разом.           

 

       

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь