Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ПРОТИ ПАНДЕМІЇ – У ГРОМАДІ РЕАЛЬНІ ДІЇ

Дата: 15.04.2020 18:06
Кількість переглядів: 412

Фото без опису

 

В умовах стрімкого поширення смертельно небезпечної хвороби, яка щодня забирає  людські життя, здоров’я, величезні матеріальні та медичні ресурси і яка фактично поставила на межу виживання мільйони людей, а найрозвинутіші, найпотужніші держави світу опинилися паралізованими,  єдиним перевіреним та реальним шляхом подолання цієї біди є  максимальна мобілізація зусиль усіх та кожного щодо підтримки медиків і медзакладів,   а також соціально вразливих верств населення, які з введенням суворих карантинних обмежень теж фактично опинилися перед вибором «бути чи не бути».

І саме ця робота і саме зараз без перебільшення є яскравим тестом «на спроможність та прогресивність» для кожної громади, «на людяність» кожного свідомого громадянина.

У Якушинецькій громаді  ще минулого тижня налагоджено роботу щодо підтримки у всіх селах тих груп населення, які її в першу чергу потребують (пенсіонери 70+, багатодітні сім’ї, одинокі люди з інвалідістю, тощо), яка триває  щодня.

А вчора, за ініціативи сільського голови Василя Романюка, працівники апарату Якушинецької сільської ради та комунальних підприємств завершили проведення благодійної акції по збору власних коштів, за які закупили найнеобхідніше для медиків приладдя, а заступник сільського голови Сергій Сітарський передав медикам комунального некомерційного підприємства «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» 45 медичних комбінезонів, 35 захисних костюмів, 60 респіраторів SSP2 ТА 22  - SSP3, 10 захисних щитків, за що головний лікар закладу В.В. Пасічник  висловив щиру подяку.

І головному лікарю  Якушинецької амбулаторії Володимиру Івановичу Гуцолу сьогодні теж передано 8 захисних комбінезонів 5 захисних костюмів, 20 респіраторів SSP2, 300 медичних масок та 200 пар медичних рукавичок.

І ця робота триватиме й надалі.

Актуальність таких акцій сьогодні є надзвичайною, тому участь кожного у них, незалежно від можливостей, буде як ніколи доречною. Лише  разом і цю навалу подолаємо.  

Фото без опису

Фото без опису

 

 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь