A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

БЕРЕМО УЧАСТЬ У РОБОТІ ІЗ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Дата: 04.06.2020 15:10
Кількість переглядів: 657

Фото без опису

 

Сьогодні  в  Якушинецькій сільській раді проведено робочу зустріч щодо протидії торгівлі людьми.

Торгівля людьми — це злочин, який полягає у купівлі та продажу людей з метою отримання прибутку. За мету ставиться експлуатація людини в будь-якому вигляді: трудова (примусова праця або примусове надання послуг), сексуальна, використання в порнобізнесі, вилучення органів, проведення дослідів над людиною без її згоди, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, примусова вагітність або примусове переривання вагітності, примусове одруження втягнення в злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах, людина може стати об’єктом незаконної угоди купівлі-продажу, дарування, надання в оренду, передачі в рахунок погашення боргу, тощо.

Зустріч ініціювала координатор проектів з протидії торгівлі людьми та голова ГО «Прогресивні жінки» Наталія Козлова, яка проходила у форматі відкритого діалогу. Громаду на заході представляв Сергій Сітарський, в роботі взяли участь працівники сільської ради по напрямках роботи.

Під час зустрічі було проведено аналіз нормативно-правових актів, розпорядчих документів, а також сучасних форм рабства, таких як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці.

Розглянули й основні моделі та правила безпечної міграційної поведінки, працевлаштування в Україні та за кордоном, питання щодо системи надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, їх виявлення, перенаправлення до державних адміністрацій для отримання допомоги.

           Учасники зустрічі обговорили і проблемні питання, розібрали деякі конкретні кейси, розглянули шляхи вирішення деяких з них, домовились про майбутню співпрацю.

          Отже, якщо Вам обмежили свободу пересування, забрали паспорт, позбавили вибору та можливості припинити роботу, не виплатили обіцяної заробітної платні – скоріш за все, Ви постраждали від торгівлі людьми. В таких випадках телефонуйте на гарячу лінію 527, або "102".

 

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь