A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ДАШКІВЦІ ОТРИМАЛИ СВЕРДЛОВИНУ З ПИТНОЮ ВОДОЮ

Дата: 15.03.2021 18:05
Кількість переглядів: 2312

Фото без опису

Поряд із капітальним ремонтом основної дороги, актуальним для жителів села Дашківці є  питання облаштування водогону.

Зважаючи на масштабне розташування села, значну кількість домогосподарств, для централізованого водопостачання було необхідне потужне джерело із достатньою кількістю якісної води. І це питання було опрацьовано і сільським головою Василем Романюком і керівниками  зацікавлених структурних підрозділів сільської ради.

Як результат, сьогодні, очільник громади спільно з керівником ПрАТ «Дашківці» Іваном Сидоруком, погодили передачу на баланс Якушинецької сільської ради     сверловини із питною водою, яка до цього часу належала господарству.  

 Наразі, розпочато процес проведення розрахунків щодо кількості майбутніх абонентів та необхідних обсягів подачі питної води. На черзі – будівництво водогону. Попередньо опрацьовується можливість використання  свердловини для забезпечення села Дашківці та частини Лукашівки.

Разом з тим, слід зауважити, що на підставі аналізу практики проведення подібних робіт, поряд із участю сільської ради (фінансування та розроблення проектно-кошторисної документації, відновлення самої свердловини, монтаж її  обладнання та інш.), актуальною є активність та участь у цьому процесі й самих жителів, а запорукою успіху - солідарність людей.

У минулому, мали місце різні приклади, однак, незалежно від розмірів населених пунктів та їх розташування,  успіх був лише там, де самі жителі  контролювали весь процес та активно брали в ньому безпосередню участь.

Тому, зараз вже ні в кого не виникає сумнівів, що водогону в Дашківцях – бути, оскільки участь в цьому вже зараз активно беруть і місцеві депутати, і керівники потужних господарств, і староста.         

  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь