A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

звернення Якушинецького сільського голови Василя Романюка з нагоди Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2021 10:12
Кількість переглядів: 1534

Дорогі ветерани та жителі Якушинецької громади!

 

8 та 9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ця перемога дісталася нечувано дорогою ціною – ціною мільйонів життів наших співвітчизників.

Крізь полум’я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок та непоправні втрати, йшов український народ до Перемоги.

І тому саме сьогодні, ми віддаємо шану усім тим, хто в жорстокій битві виборював нашу свободу,  звільняв українську землю від нацизму, відстояв наше право жити вільно на рідній землі й разом із солдатами антигітлерівської коаліції врятував країни Європи від фашистського поневолення. З особливо  глибокою вдячністю та повагою, згадуємо тих, хто віддав власне життя за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь.

Нехай нашими найвищими духовними цінностями  стануть світла пам’ять і глибока повага до тих,  хто пройшов страшну і сувору школу війни, у повоєнні роки відбудовував наші зруйновані міста та села, хто по сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки, мудрості й терпіння, непохитної віри у щасливе майбутнє  незалежної української держави.

Нажаль, так сталося, що цю знаменну дату ми знову змушені зустрічати зі зброєю в руках. Але подвиг наших ветеранів лише додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. Ми господарі на своїй землі і правда за нами, тому ми знову обовязково здобудемо перемогу в ім’я європейського майбутнього рідної Батьківщини.

Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави й звитяги  воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності.

Українські воїни продемонстрували усьому світу, що здатні захистити державу і зберегти життя мирних громадян.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Памятаємо і те, що оскаженілого агресора зупинили своїми спільними зусиллями об’єднані нації, а   той, хто захищає свою землю - завжди перемагає. Ця пам’ять лише робить нас сильнішими і є запорукою нашої перемоги сьогодні.

Дорогі ветерани!

Для мене велика честь вкотре засвідчити Вам свою повагу і любов, висловити глибоку вдячність. Сердечно бажаю кожному миру та злагоди, міцного здоров’я,  довгих років життя, добробуту й благополуччя.

Слава Україні!

 

Якушинецький сільський голова                          Василь Романюк

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь