A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ПРОДОВЖУЄТЬСЯ МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ

Дата: 09.07.2021 15:53
Кількість переглядів: 1823

Фото без опису

Участь у міжнародних грантах та програмах, у т.ч. і з залученням іноземних інвестицій для Якушинецької громади не новина. Ми вже маємо цілу низку прикладів успішної участі у таких програмах.

І ця робота триває, адже для того щоб йти «у ногу з часом», особливо в питаннях самоврядування, розвитку громад і територій, необхідне постійне вдосконалення, залучення передового досвіду.   

Ось і сьогодні, під патронатом Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування, до громади здійснив робочий візит Пітер Аг, керуючий директор, ICMA Europe  (International City/County Management Association).

Міжнародна Асоціація менеджерів міст (ICMA) займається  організацією обміну досвідом, вивченням стратегій і кращих практик  у сфері місцевого самоврядування для набуття нових навичок і розвитку партнерських відносини  на міжнародному рівні.

В ході зустрічі було проаналізовано вже наявну на сьогоднішній день практику Якушинецької громади у реалізації соціальних проєктів, будівництві й відновленні об”єктів соціального спрямування, інфраструктури, організацію надання адміністративних послуг, упровадженні новітніх технологій.

Іноземний колега ознайомився із роботою створених структурних підрозділів сільської ради, зокрема ЦНАПу, щодо надання адміністративних послуг, питаннями архітектури та містобудування, формуванням бюджету, залученням коштів з інших джерел, насамперед, отримання грантів.

Неабиякий інтерес гостя викликала система електронного голосування «Громада», яка успішно працює вже понад три роки, система опалення на основі глибинних насосів з використанням енергії землі у Якушинецькому будинку культури, відеонагляду у населених пунктах громади  та  інші поточні й     перспективні технологічні питання.

Як наслідок, громада отримала пропозиції долучитися до питань співпраці з Міжнародною Асоціацією менеджерів міст (ICMA) щодо  обміну досвідом з іноземними колегами стосовно залучення кращих практик  у сфері місцевого самоврядування.

Маємо чергове наочне підтвердження пророчих слів Великого Кобзаря, які вже стали одним з наших  основних принципів: «І чужого навчайтесь і свого не цурайтесь».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь