A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ЗАПОБІГАЄМО ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ У ГРОМАДІ

Дата: 26.10.2021 12:03
Кількість переглядів: 1111

У цей непростий для усіх нас час, на тлі багаторічної політичної й соціальної напруги, економічної нестабільності, зростання безробіття, неабиякого загострення набувають деструктивні процеси, які відбуваються майже у всіх царинах нашого життя і вкрай негативним чином впливають, у першу чергу, на відносини між людьми в суспільстві, тобто є своєрідним каталізатором періодичних сплесків домашнього насильства.  

Разом із тим, Якушинецька громада є саме соціально орієнтованою, де в пріоритеті  вирішення першочергових й нагальних потреб жителів.

Тому, сільською радою в рамках державної політики, постійно уживаються заходи щодо протидії домашньому насильству, стабілізації соціальної ситуації, в першу чергу у родинах, які опинилися в скрутному життєвому становищі, т.зв. «кризових сім’ях», слабко захищених верствах населення. І такі  заходи є комплексними, від надання матеріальної допомоги до соціально- психологічного втручання.

Але організація будь-якої роботи потребує «йти в ногу з часом», реагувати на зміни в законодавстві, постійного вдосконалення, тому одним з пріоритетів в соціальній роботі є постійне підвищення професійного рівня співробітників. Отже, проведення тематичних тренінгів, навчань й семінарів для нас звичне явище.   

Ось і сьогодні, на наше запрошення, до нас завітали  співробітники мобільної бригади Вінницького обласного Центру соціальних служб, які провели тематичний захід із запобігання та протидії домашньому насильству.

Форматом заходу передбачено вивчення правильної організації роботи спеціалізованих служб, врахування особливостей спілкування із постраждалими від домашнього насильства, вивчення законодавства в сфері запобігання й протидії домашньому насильству, моделювання конкретних життєвих ситуацій.

З нашого боку в заході брали участь заступник сільського голови Людмила Грабова, старости старостинських округів, соціальні співробітники й співробітники відділу соціального захисту та охорони здоров’я.

Нагадаємо один з наших основних принципів: «Пріоритетом у громаді є людина, її захист, вирішення необхідних, нагальних потреб, створення комфортних умов для проживання». І кожен неодноразово мав змогу переконатися, що це не пусті слова, а конкретна і така необхідна робота.     



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь