Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНІ ПОДАРУНКИ - ОСВІТЯНАМ

Дата: 05.01.2022 14:56
Кількість переглядів: 819

Фото без опису

Сьогодні ми всі бачимо, наскільки глобально процеси цифровізації та діджиталізації опанували   усі сфери нашого життя і без яких вже складно отримати навіть елементарні послуги.

І освітянська галузь не тільки не є винятком, а навпаки – одним з пріоритетів державної політики в цій сфері.

Розуміючи важливість постійного розвитку освіти, очільник громади Василь Романюк є ініціатором системної розбудови галузі, а запорукою успіху в цьому і стало залучення сучасних, новітніх технологій. Як наслідок – якісне перетворення освітянської галузі впродовж невеликого проміжку часу.

А зроблено дійсно немало. Це – капітальні ремонти шкіл та допоміжних будівель, багато з яких десятиліттями перебували в аварійному стані, створення нових додаткових об”єктів освітньої структури (мультифункціональні майданчики, скеледроми, навчальні майстерні, додаткові навчальні приміщення, тощо), будівництво нових сучасних й відновлення колишніх систем життєзабезпечення в школах – централізованого водяного опалення, облаштування внутрішніх санвузлів, спорудження нових енергоефективних котельних теплопунктів на твердому паливі, капітальне перекриття дахів, утеплення фасадів, встановлення систем пожежної й охоронної сигналізації, блискавковідведення та багато іншого. Це вже не кажучи про придбання необхідного обладнання та меблів для шкіл.

Успішно втілено державну програму «Нова українська школа», завдяки якій вдалося підняти навчальний процес на якісно новий, в рази вищий рівень. І пріоритетом тут для нас було саме залучення сучасних технологій, новітнього досвіду.

А як наслідок, освітянська галузь нашої громади  отримала офіційне визнання не лише на державному, але й на міжнародному рівнях. Маємо переможців – призерів міжнародних олімпіад, конкурсів, змагань, а серед педагогічного колективу – заслужених вчителів України.

Ось і сьогодні, напередодні свята Різдва Христового, сільський голова Василь Романюк, вручив очільникам закладів середньої освіти сіл Некрасове, Дашківці та Пултівці комплекти ноутбуків для вчителів, придбаних на умовах дольового фінансування за рахунок державного та сільського бюджетів в рамках проєкту «Ноутбук-кожному вчителю». Гаджети неабияк стануть в нагоді, особливо в умовах пандемії та дистанційного навчання.

І ця робота триває.

Хочеться нагадати один з принципів: «Найцінніше для нас – діти, а найефективніша інвестиція – освіта».

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь