A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Упровадження звання "Почесний громадянин"

Дата: 12.01.2022 14:08
Кількість переглядів: 506

Фото без опису

ЯКУШИНЕЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

 

РІШЕННЯ

17 сесія 8 скликання

 

28.01.2022

 

№ ____

 

Про затвердження Положення про звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» та затвердження складу комісії з розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади»

       З метою відзначення та вшанування осіб за заслуги перед Якушинецькою територіальною громадою, керуючись Законом України  «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення про звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» (додаток 1).

2. Затвердити склад комісії з розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» (додаток 2).

3. Організацію виконання рішення покласти на керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Качана О.В.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (Откаленко С.Ю.).

 

 

Сільський голова                                                 Василь РОМАНЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення сільської   ради

                                                                                       від 28.01.2022 № ___

 

Положення

про звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади»

   

1. Загальні положення

1.1. Звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» є вищою відзнакою Якушинецької громади.

1.2. Звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» присвоюється жителям Якушинецької територіальної громади, регіонів України, громадянам інших країн:

 які своєю професійною та громадською діяльністю зробили вагомий особистий внесок у розвиток населених пунктів громади та сприяли піднесенню їх  всеукраїнського і міжнародного статусу;

за вагомий особистий внесок у розвиток Якушинецької територіальної громади, зокрема: економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я, спорту, відродження та примноження надбань національної культури, створення матеріальних та духовних цінностей, миротворчу, доброчинну діяльність, мужність і відвагу при рятуванні людей, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та стихійного лиха.

1.3 Право присвоєння звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» належить Якушинецькій сільській раді.

1.4. Звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» присвоюється рішенням Якушинецької сільської ради, яке набуває чинності з моменту його прийняття.

       1.5. Звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» присвоюється за життя і є довічним. У виняткових випадках звання може бути присвоєно посмертно.

1.6. Церемонія вручення відзнаки Почесного громадянина Якушинецької територіальної громади відбувається за наявності затверджених комісією кандидатур, як правило, під час святкування Дня Якушинецької територіальної громади.

1.7. Особам, яким присвоюється звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади», вручається Посвідчення Почесного громадянина Якушинецької територіальної громади, свідоцтво Почесного громадянина Якушинецької територіальної громади, нагрудний знак Почесного громадянина Якушинецької територіальної громади. У книгу «Почесних громадян Якушинецької територіальної громади», вноситься відповідний запис.

1.8. Посвідчення Почесного громадянина Якушинецької територіальної громади, свідоцтво Почесного громадянина Якушинецької територіальної громади, нагрудний знак Почесного громадянина  Якушинецької територіальної громади вручаються сільським головою чи, за його дорученням, секретарем сільської ради або заступником сільського  голови.

1.9. Почесні громадяни Якушинецької територіальної громади мають право бути присутніми на сесіях сільської ради, засіданнях її виконавчого комітету, брати участь у їх роботі.

1.10. Почесні громадяни Якушинецької територіальної громади запрошуються до участі у заходах, присвячених державним та загальносільським святам, іншим урочистостям і заходах, організованих сільською радою та її виконавчими органами.

1.11. За рішенням виконавчого комітету  Якушинецької сільської ради можуть урочисто відзначатися ювілеї осіб, удостоєних звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади».

     1.12. Удостоєному звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» посмертно, відзнака, посвідчення та свідоцтво передаються родині Почесного громадянина  Якушинецької територіальної громади.

1.14. У разі втрати свідоцтва, посвідчення чи нагрудного знаку «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» на підставі письмової заяви видається дублікат у порядку, встановленому для видачі повторних документів у відповідності з розпорядженням сільського голови.

 

2. Висування кандидатур на звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» та присвоєння цього звання

 

       2.1. Право висування кандидатур претендентів на звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» належить:

         - Якушинецькому сільському голові;

         - постійним комісіям сільської ради;

     - трудовим колективам, об'єднанням громадян, загальним зборам громадян у встановленому порядку;

         - юридичним особам, громадським організаціям.

       2.2. Самовисунення на звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» не розглядаються.

       2.3. При висуванні кандидатури претендента на звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» для розгляду до сільської ради подаються документи-клопотання, які повинні містити :

       - біографічні відомості про претендента на звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади»;

       - дані, що підтверджують видатний особистий внесок претендента у розвиток громади.

       Документи клопотання подаються у Якушинецьку  сільську раду до 30 квітня поточного року. Якщо 30 квітня випадає на вихідний день, то документи необхідно подати в останній робочий день квітня.

2.4. Робота з узагальнення інформації, визначення відповідності поданих клопотань умовам цього Положення та підготовки їх до розгляду здійснюється комісією з розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади»

 2.5. Протокол засідання і висновки комісії разом з іншими документами та проектами рішень подаються до постійної комісії сільської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту для розгляду пленарного засідання сільської  ради.

2.6. Рішення сільської ради про присвоєння звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість депутатів від загального складу ради.

2.7. Вручення атрибутів Звання провадиться в урочистій обстановці щороку при святкуванні Дня громади.

 

3. Порядок позбавлення звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади»

3.1. Питання щодо позбавлення звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» вирішується на пленарному засіданні сільської ради за поданням комісії у разі виникнення відповідних підстав.

 

4. Комісія з розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади»

4.1. Склад комісії формується з депутатів, посадових осіб Якушинецької сільської ради, представників галузі економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я, спорту,  громадських діячів, які внесли вагомий вклад у розвиток громади.

4.2. Персональний склад комісії та її голова затверджується рішенням сільської ради на пленарному засіданні.

4.3. Голова комісії скликає та проводить засідання.

4.4. Засідання комісії вважається чинним, якщо на засіданні присутні більше половини загального складу комісії. Засідання комісії оформляється відповідним протоколом, який підписується головуючим на засіданні та секретарем комісії.

4.5. Рішення комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість від загального складу комісії . Голос головуючого є вирішальним при прийнятті рішень.

 

5. Пільги, які надаються Почесному громадянину Якушинецької територіальної громади

5.1. На території Якушинецької сільської ради Почесному громадянину надаються наступні пільги:

- оплата за рахунок коштів місцевого бюджету путівки на санаторно-курортне лікування в розмірі не більше 5 прожиткових мінімумів один раз на рік;

- медикаментозне забезпечення за рецептами лікаря в розмірі не більше 3 прожиткових мінімумів один раз на рік;

- безкоштовний проїзд громадським транспортом по території Якушинецької територіальної громади;

- безкоштовна підписка періодичних видань газет «Подільська зоря» та «Вінниччина».

5.2. Пільги надаються з 1 січня року, наступного за роком присвоєння звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади».

 

6. Описи знаку «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади», взірця свідоцтва «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади», взірця посвідчення «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади».

 

6.1 Опис знаку «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади»:

       Знак «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» виготовляють у вигляді медалі з металу золотистого відтінку.

       Верхня частина медалі – колодка у вигляді Державного прапора України. Нижня частина – медаль круглої форми діаметром 35 мм. У середині медалі, на фоні золотистого відтінку, розташований Герб Якушинецької територіальної громади.

   У нижній частині викарбовано літерами золотистого відтінку текст «ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН ЯКУШИНЕЦЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ». Знак «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» має спеціальне кріплення і носиться на грудях з правої сторони верхньої частини одягу.

 

6.2. Взірець свідоцтва «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади»

 (Герб Якушинецької громади)

 

СВІДОЦТВО

 

ЗВАННЯ

«ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН

Якушинецької ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ»

ПРИСВОЄНО РІШЕННЯМ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

____________________________________________________________________________________________________________________________________

ЗА _______________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

с.Якушинці

№____________

«_____»____________ 20____ р.

6.3. Взірець посвідчення почесного громадянина Якушинецької територіальної громади

 

ТИТУЛЬНА СТОРОНА

 

 

 

ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН

ЯКУШИНЕЦЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

 

Зображення Герба

Якушинецької громади

 

ВНУТРІШНЯ СТОРОНА

 

Серія____ №____

 

                              Прізвище_________________

                              Ім’я______________________

         Фото            По батькові______________

        

    М.п.

                             

Пред’явник цього посвідчення має право на пільги згідно рішення Якушинецької сільської ради від ________ №_____ «Про затвердження Положення про звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади» та затвердження складу комісії з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади»

 

Без права передачі

Якушинецька сільська рада

(установа, яка видала посвідчення)

 М.П. 

Сільський голова _____________

 

                                  Дата видачі: __________

 

       Посвідчення виготовляється у вигляді двох прямокутних частин, сторони якого відповідно мають розміри: менша сторона – 60 мм, а довша – 100 мм.

       Обгортка посвідчення темно-синього кольору.

 

 

 

Секретар сільської ради                                                  Катерина КОСТЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2  

до рішення сільської   ради

                                                                           від 28.01.2022 № ____

 

Склад комісії з розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Якушинецької територіальної громади»

 

1.Романюк Василь Станіславович

 

- сільський голова, голова комісії

2.Грабова Людмила Миколаївна

- заступник сільського  голови, заступник голови комісії

3.Качан Олександр Вікторович

- керуючий справами (секретар) виконавчого комітету, секретар комісії

 

Члени комісії:

   

4.Мазурик Андрій Дмитрович

- начальник відділу  освіти, культури  та спорту

5.Степанова Валентина Миколаївна

- начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я

6.Костюк Катерина Миколаївна

-  секретар сільської ради

7. Бровченко Ліна Дмитрівна

- депутат сільської ради, голова комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, молоді, фізкультури, спорту та соціального захисту населення   

8. Откаленко Сергій Юрійович

- депутат сільської ради, голова комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту

9.Янчук Оксана Михайлівна

- директор комунального закладу  «Публічна бібліотека Якушинецької сільської ради»

 

 

Секретар сільської ради                                                  Катерина КОСТЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь