Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Якушинецький ЦПМСД інформує

Дата: 15.02.2022 09:18
Кількість переглядів: 888

Фото без опису

Шановні мешканці!

У зв’язку із виявленням вірусу поліомієліту у 20 дітей на Рівненщині й Закарпатті восени 2021 року (тоді 1 дитина отримала параліч, а 19 були контактними і мали безсимптомний перебіг), та встановленого випадку захворювання на поліомієліт в січні 2022 року, з 1 лютого в Україні розпочалась кампанія зі щеплення дітей від поліомієліту.

Поліомієліт - захворювання, яке може спричинити невиліковний параліч. Особливо вразливі до нього діти до 6 років. Поліомієліт повернувся в Україну через низькі показники планової імунізації. Майже 30% дітей в Україні не захищені від цієї хвороби. Батьки можуть дуже легко попередити поліомієліт просто дотримуючись календаря щеплень у дитинстві.

 Перший етап вакцинальної кампанії почався з 1 лютого, триває 3 тижні та охоплює дітей віком від 6 місяців до 6 років, які пропустили вакцинацію за Національним календарем.

Другий етап охоплює всіх дітей віком до 6 років, навіть якщо вони мають усі необхідні щеплення відповідно до Національного календаря. Це необхідно для захисту дітей від інфікування та зупинення циркуляції вірусу.

Отримати щеплення можна безоплатно у вашого сімейного лікаря Якушинецького ЦПМСД Якушинецької ТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь