A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Підказки для економії газу та тепла в оселях

Дата: 29.08.2022 08:48
Кількість переглядів: 325

Фото без опису

З увімкненням опалення взимку рахунки за газ, здається, виходять за рамки нашого контролю. Але приклавши невелику кількість зусиль і використавши кілька хитрощів ви зможете зменшити розсіювання тепла та заощадити на витратах на опалення.

Давайте дізнаємось як забезпечити комфорт у кожній кімнаті будинку і у то же час заощадити на рахунках.

- Зменшіть зазор під вхідними дверима.

Нахиліться вниз і подивіться на зазор між дверима і підлогою: якщо світло проходить ззовні, це означає, що зазор занадто великий і пропускає холодне повітря в приміщення, що приводить до значних втрат тепла. У цьому випадку рішення досить просте: вам потрібно лише затягнути шарнірні шпильки, щоб відрегулювати висоту дверей і зменшити зазор. Якщо ж на ваших дверях немає такого регулювання, ви можете прикріпити алюмінієву планку (що відповідаю розмірам зазору) до нижньої частини дверей.

- Усуньте протяги з електричних коробок.

 Не всі знають, що корпус розетки – це одне з головних джерел протягів. Під корпусом розетки можуть бути порожнини у стіні, які спрямовують потік повітря по різних кімнатах вашого дому. Щоб усунути цю проблему, достатньо вийняти лицьову пластину з розетки і заповнити порожні місця ізоляційним матеріалом.

- Використовуйте програмовані термостати.

 Програмовані термостати можуть допомогти суттєво заощадити. Встановивши термостат приблизно на 15 градусів протягом принаймні 8 годин дня (вночі або коли вас не має вдома), ви зможете оптимізувати роботу вашої системи опалення та значно скоротити витрати на опалення.

- Блокуйте двостулкові двері та вікна.

Слід завжди блокувати двостулкові двері та вікна болтами: закривати їх ключем недостатньо. Якщо на вулиці буде вітряна погода, а ви не заблокуєте двері і вікна у нижній частині (а деякі двері і вгорі), вони можуть пропускати холодне повітря ззовні, тим самим знижуючи ефективність опалення.

-  Дозвольте сонячному світлу приникати у будинок.

 Це може здатися малоймовірним, але сонячне світло допомагає зігріти будинок навіть у найхолодніші місяці, чому б цим не скористатися? Протягом дня слід тримати штори і жалюзі відкритими, особливо в кімнатах, що виходять на південь. Це дозволить пропускати всередину якомога більше природного тепла і систему опалення можна буде встановити на нижчу температуру.

Ще одна порада: щоб досягти максимальної економії енергії, слід обрізати будь-які гілки дерев чи чагарників, що не дозволяють сонячному світлу потрапляти до вікон.

- Встановіть за радіатором тепловідбивний екран.

Таким чином, більше тепла буде йти на обігрів кімнати, а не на нагрівання стіни за батареєю. Спеціальний матеріал для нього можна купити у будівельному магазині. З екраном в приміщенні стане тепліше на 2-5 градусів.

У справі економії дрібниць немає, а тому подбайте і про те, щоб працюючі радіатори не були закриті шторами - це краде тепло.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь