A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Збори Вінницького обласного відділення Всеукраїнської Асоціації Громад

Дата: 03.11.2022 12:14
Кількість переглядів: 163

Днями на території Якушинецької ТГ відбулися збори Вінницького обласного відділення Всеукраїнської Асоціації Громад.

Засідання було проведено у змішаному форматі, частина учасників прибули до Якушинець, інші долучилися онлайн. Обговорили питання взаємодії та співпраці між громадами Вінниччини у період дії воєнного стану, актуальні проблеми життєдіяльності громад, діяльність та плани на майбутнє обласного відділення ВАГ.

Приймав гостей очільник громади Василь Романюк, зокрема Іллінецького міського голову Володимира Ящука (він очолює обласне відділення), голову Вапнярської селищної ради Олександра Горенюка.

З питань порядку денного виступив директор з розвитку – заступник виконавчого директора Всеукраїнської Асоціації Громад Ігор Абрам’юк. Він анонсував основні заходи, заплановані на найближчий час: продовження реалізації проєкту “Згуртовані громади”, проведення Агрополітичного форуму та V Всеукраїнського фермерського форуму, а також Другого Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування.

Розповів про унікальний інструмент, який активно використовує асоціація - це комітети ВАГ, які безпосередньо співпрацюють із Комітетами Верховної Ради України. Вони допомагають залучати експертів у різних галузях для лобіювання та вирішення питань, які турбують громади на місцях.

Ще одним важливим кроком стало подання асоціацією заявки для вступу до Європейського альянсу сільських громад, адже наша країна активно рухається до інтеграції у Європейський союз, відповідно громади теж мають готуватися, будемо працювати разом.

Під час засідання також заслухали пропозиції та зауваження від учасників, які були присутні онлайн.

Вичерпавши усі питання порядку денного, до учасників зібрання звернувся голова Якушинецької ТГ, він подякував усім хто знайшов час та долучився до зборів, адже керівникам громад дуже важливо бути постійно на зв’язку та ділитися своїми надбаннями і проблемними питаннями, які виникають під час роботи в умовах воєнного стану.

Василь Романюк подарував присутнім гостям книгу «На перехресті шляхів», це історія сіл Якушинецької громади.

  

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь