Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Якушинецька громада допомагає…

Дата: 17.11.2022 14:17
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

Із перших днів повномасштабного вторгнення російських загарбників на територію України усі ми об’єдналися у своєму прагненні бути корисними. Кожен з нас, хто чим може: добрими справами, помислами, молитвами, працею, щодня наближає нашу Перемогу.

Жителі нашої громади не виключення, обʼєдналися діти та дорослі, волонтери та підприємці, влада й громада, усе задля однієї мети – допомагати.

Вже понад вісім місяців триває повномасштабна війна не території України, за цей час жителі Якушинецької громади зробили дуже багато добрих справ, про які хочеться розповісти.

Із перших днів великої війни навчальні заклади та будинки культури нашої громади і відповідно їх колективи стали справжнім осередком волонтерського руху. Сюди приносили усю допомогу, тут її готували та сортували, видавали та відвантажували.

Одним зі значних напрямів роботи було виготовлення тушонок. Продукти для їх приготування приносили люди та надавали підприємці. Виробництво спочатку налагодили на базі Зарванецької гімназії, також долучались господині, які на власних кухнях допомагали готувати тушонки. Але по справжньому промислових обсягів у виробництві тушонок вдалося досягти у Микулинцях, там протягом останніх місяців було виготовлено більше трьох тисяч банок готового продукту. Це різноманітні каші з додаваннями, рибні та м’ясні консерви, тощо. Дякуємо кожному жителю громади та кожному підприємцю хто вніс свою частинку допомоги у цю добру справу, яка до речі продовжується і донині, адже ми ще не перемогли, тож працюємо далі.

Із настанням осінніх холодів знову зріс попит на «сухі борщі», ініціатором виготовлення їх, ще на початку великої війни, став очільник громади Василь Романюк. Тож цей процес в Якушинецькій громаді добре налагоджений, нещодавно дали оголошення про збір овочів для виготовлення «сухих борщів» і приємно зазначити, що жителі кожного села нашої громади одразу відгукнулися та привезли сировину до пунктів збору. І все знову швиденько закрутилося: овочі шинкують, сушать, фасують та готові запашні набори одразу відправляються до наших бійців, аби вони додавши лише трохи води, одразу відчули тепло кожного серця тих людей, що долучилося до їх виготовлення.

Зараз отримуємо багато запитів на овочі, тож невдовзі будемо збирати та формувати такий вантаж.

Ще одним із напрямків підтримки наших воїнів є щомісячні збори коштів колективом сільської ради, за них проводиться закупівля теплові зорів, а нині був збір на купівлю автомобіля для ЗСУ.

Також добре вдалося налагодити плетіння маскувальних сіток, їх виготовляють у всіх навчальних закладах Якушинецької громади відповідно до сезону, нещодавно перейшли на зимовий варіант, тобто з тканин світлих кольорів. До їх плетіння долучаються колективи закладів, учні шкіл, жителі громади та переселенці. Кожен вплітає часточку своїх думок та найкращих побажань нашим бійцям. Готові вироби одразу передаємо підрозділам, які їх потребують.

Постійно співпрацюємо із різноманітними фондами, підприємцями, які надають допомогу внутрішньо переміщеним особам. Одразу оповіщуємо, запрошуємо та передаємо переселенцям отриману допомогу. Це одяг, продуктові набори, дитяче харчування, засоби гігієни, тощо. Намагаємось допомогти кожному хто звертається та потребує помочі.

Які ми вже тільки разом із Вами, шановні жителі Якушинецької громади, не проводили збори, це: буржуйки, бочки, бронежилети, будівельні матеріали, засоби для бліндажів, інструменти, тощо. Нині здається, що для українців немає нічого неможливого, щоб не було потрібно військовим, ми разом із Вами це знаходимо і передаємо за призначенням.

Передавали велику партію допомоги для населеного пункту тезки у Чернігівській області, там також є Лукашівка, село сильно постраждало під час окупації.

Багато звернень отримує Якушинецька сільська рада від військкоматів та військових частин із проханнями допомогти із транспортом та паливно-мастильними матеріалами для доставки воїнів до місць безпосереднього виконання завдань. Надаємо заправлений транспорт, як автобуси так і вантажний, у відповідності до запиту. Виділяємо транспорт для доставки волонтерської допомоги. Закуповували матеріали для виготовлення бронежилетів та розгрузок. Надавали будівельні матеріали для побудови блокпосту на в’їзді в Вінницю. Усі продукти та різноманітна зібрана допомога направляється за попередніми запитами через перевірених волонтерів та організації, усе документується та обчислюється. Ми упевнені, що кожна краплина Вашої допомоги дійшла за призначенням.

За нашу спільну роботу постійно отримуємо зворотній зв’язок, у вигляді подяк від тих кому допомагаємо.

Загалом збір та надання різноманітної допомоги у Якушинецькій громаді це безперервний процес, він триває постійно із перших днів великої війни і до сьогодні, адже щодня надходять різноманітні запити, які потрібно швиденько опрацьовувати.

Допомагали, допомагаємо і будемо допомагати з усіх сил, аж до нашої спільної ПЕРЕМОГИ, наближаймо цей день разом!

Дякуємо кожному жителю Якушинецької ТГ, хто долучався до усіх перерахованих справ.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь