A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Довгожителі – це жива історія краю

Дата: 22.11.2022 11:42
Кількість переглядів: 493

Фото без опису

Сьогодні свій поважний, 90-річний ювілей відзначає Катерина Хомівна КОВБАСЮК, народилася вона в Якушинцях 22 листопада у далекому 1932 році.

Довгожителі є носіями наших українських традицій, глибокої життєвої мудрості. Маємо гарну традицію - вітати їх з ювілеями - щоб подарувати літнім людям увагу, турботу і тепло.

Із поважною датою ювілярку віншували голова Якушинецької сільської ради Василь Романюк та очільник ветеранської організації Микола Ситар.

«Ви пройшли гідно складну життєву дорогу, були учасницею історичних подій, багато працювали на благо майбутнього покоління та громади. Низький уклін Вашій мудрості, досвіду та незламності перед  життєвими незгодами. Бажаю міцного здоров’я, оптимізму, бадьорості духу та хочу щоб ми зустрілись із Вами на сторіччя, тож тримайтесь і кріпіться», - сказав у своєму вітальному слові Василь Романюк та вручив ювілярці подарунок. Очі довгожительки сяяли радістю за приділену до неї увагу, адже багато чого варті турбота, пам'ять і звичайне добре слово.

Згадує Катерина Хомівна важке дитинство обпалене війною та нелегкі роки повоєнної відбудови, зростала вона без батька, адже той не повернувся з війни.

Все своє трудове життя, з молодих літ віддала не легкій роботі на місцевій фермі, багато років працювала дояркою, за що має різні відзнаки. Дуже добра, чуйна і працьовита жінка.

Наша ювілярка - багатодітна матуся, разом зі своїм чоловіком Миколою Юхтимовичем (нині покійним) виростили та виховали шестеро дітей, має більше двадцяти онуків та вже й правнуків.

Зараз проживає з сином та його родиною, попри всі пережиті негаразди і прикрощі нелегкої долі, ювілярка зберегла в своїй душі неймовірну доброзичливість, оптимізм, любов до життя і віру в людей.

Нині дуже хвилюється через вторгнення країни-агресора на нашу землю та мріє про довгоочікувану перемогу і мир в Україні.

Фото без опису   Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь