A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Пам'ятка населенню: Як не замерзнути взимку?

Дата: 28.11.2022 11:26
Кількість переглядів: 104

Необхідно дотримуватися простих правил.

  • Щоб не замерзнути взимку:  і одяг, і взуття не повинні щільно прилягати до тіла. Це заважає кровопостачанню й прискорює замерзання. В одязі ви повинні відчувати себе вільно. Між шарами одягу  повинна залишатися невелика відстань - повітряний прошарок.
  • Це ж стосується і взуття. Чим тісніше ногам у взутті, тим вразливіші пальці для холоду. При холодній погоді треба обов’язково вдягати рукавиці. Також важливий шарф, яким, при потребі, можна прикрити обличчя.
  • Якби тепло і правильно ви не одягнулися, але якщо на морозі ви будете стояти без руху, досить швидко замерзнете . Одяг покликаний зберігати тепло нашого тіла. А щоб тепла вироблялося достатньо, необхідно рухатися. Не обов'язково бігати. Енергійної ходьби цілком достатньо, щоб відчувати себе комфортно. Працюйте руками,  рухайте пальцями ніг.
  • Захищайте відкриті ділянки шкіри.
  • Не виходьте на мороз голодними. Обов'язково добре попоїжте, краще щось висококалорійне. Замерзли – також з'їжте що-небудь.
  • Заходьте кожні півгодини-годину у тепле приміщення, якщо ви проводите цілий день на вулиці.
  • По можливості візьміть із собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом.
  • Категорично заборонено вживати спиртне, тому що алкоголь розширює судини на поверхні тіла, а це призводить до швидших втрат тепла. Крім того, алкоголь просто послаблює ваш власний контроль за ситуацією, що заважатиме вберегтися від ушкоджень у складних умовах. Нікотин також не найкращий помічник у боротьбі з холодом через свій згубний вплив на стінки судин.

Пам'ятайте! Якщо у вас з'явилися симптоми переохолодження – воскові плями та оніміння шкіри, негайно перейдіть у тепле приміщення на кілька годин та зігрійтеся.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь