A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Наша каша «Зозуля» продовжує підкорювати Україну

Дата: 30.01.2023 13:20
Кількість переглядів: 330

Ми уже розповідали про унікальну пшоняну кашу «Зозуля» із Дашківець, рецепт її приготування був занесений до Обласного переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини.

Нині було оголошено результати конкурсу «Фуд-гід Україною» від Євгена Клопотенка, який був покликаний віднайти унікальні українські страви, 30 найкращих  рецептів, що внесли у спеціальну кулінарну книгу.

І наша каша «Зозуля» увійшла до першої п’ятірки опублікованих рецептів https://specials.platfor.ma/food-guide-ua/.

«І з самобутністю каші «Зозуля», що родом із села Дашківці, годі й сперечатись. Її уважно дослідили та не знайшли жодних аналогів по всій Україні!, - говорять автори проекту. - Тож Якушинецька громада і вирішила внести страву до Обласного переліку об'єктів нематеріальної культурної спадщини, щоб точно зберегти унікальний рецепт, який передається в селі вже понад три покоління».

Втім, основний інгредієнт каші має не лише національну, а й світову цінність. У давнину пшоно називали «золотою крупою» — і не дарма! Річ у тім, що воно має безліч корисних вітамінів та мінералів, а отже в якийсь момент стало ледь не найпопулярнішим інгредієнтом для приготування каш — із гарбузом, маком, родзинками та купою інших гастроелементів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь