Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Наша каша «Зозуля» продовжує підкорювати Україну

Дата: 30.01.2023 13:20
Кількість переглядів: 354

Фото без опису

Ми уже розповідали про унікальну пшоняну кашу «Зозуля» із Дашківець, рецепт її приготування був занесений до Обласного переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини.

Нині було оголошено результати конкурсу «Фуд-гід Україною» від Євгена Клопотенка, який був покликаний віднайти унікальні українські страви, 30 найкращих  рецептів, що внесли у спеціальну кулінарну книгу.

І наша каша «Зозуля» увійшла до першої п’ятірки опублікованих рецептів https://specials.platfor.ma/food-guide-ua/.

«І з самобутністю каші «Зозуля», що родом із села Дашківці, годі й сперечатись. Її уважно дослідили та не знайшли жодних аналогів по всій Україні!, - говорять автори проекту. - Тож Якушинецька громада і вирішила внести страву до Обласного переліку об'єктів нематеріальної культурної спадщини, щоб точно зберегти унікальний рецепт, який передається в селі вже понад три покоління».

Втім, основний інгредієнт каші має не лише національну, а й світову цінність. У давнину пшоно називали «золотою крупою» — і не дарма! Річ у тім, що воно має безліч корисних вітамінів та мінералів, а отже в якийсь момент стало ледь не найпопулярнішим інгредієнтом для приготування каш — із гарбузом, маком, родзинками та купою інших гастроелементів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь