Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Вшанували афганців

Дата: 15.02.2023 11:43
Кількість переглядів: 718

Фото без опису

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Нині 34 річниця з дня виводу військ з Республіки Афганістан.

 Щороку цього дня збираються воїни-афганці, щоб згадати ті часи, важкі дороги, загиблих однополчан. В Якушинецькій громаді діє Спілка учасників бойових дій на території інших держав, її очолює Анатолій Кондюк, зараз на теренах громади проживає 36 воїнів-афганців.

Під час заходу учасників спілки вітала заступниця сільського голови Людмила Грабова, вона побажала їм міцного здоров’я, всіляких гараздів та якнайшвидшої нашої спільної Перемоги.

Її щодня зокрема наближають 6 учасників спілки, нині вони воюють у лавах Збройних сил України. Під час заходу їм було вручено медалі «Захиснику Вітчизни».

Воїни-афганці одними із перших пішли добровольцями у 2014 році, бо були одними із небагатьох, що мали бойовий досвід. І сьогодні від дня повномасштабного вторгнення вони захищають Україну від російського агресора.

Участь у війні в Афганістані взяли понад 160 тисяч українців, понад 3000 з них загинули. Серед них і уродженець Якушинець Олександр Галененко, якого було посмертно нагороджено за виявлену мужність та відвагу.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь