A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

З В І Т за 2022 рік поліцейських офіцерів Якушинецької ТГ

Дата: 27.02.2023 10:32
Кількість переглядів: 656

З В І Т

за 2022 рік

поліцейських офіцерів

Якушинецької територіальної громади

 

До складу Якушинецької ТГ входить 17 населених пунктів, в яких проживає 24 537 громадян. На території громади несуть службу двоє поліцейських офіцерів громади:

  • капітан поліції Батрак Сергій Вікторович
  • капітан поліції Близнюк Олег Олександрович

Із перших годин російсько-української війни поліцейськими офіцерами громади спільно з небайдужими жителями громади ( в тому числі ДФТГ, громадське формування, ЗСУ) проводились цілодобові патрулювання громади, під час чого надавалась допомога з ремонту автотранспорту ЗСУ та волонтерів, міжнародних партнерів; розміщення внутрішньо-переміщених осіб; виявлення, встановлення, притягнення до відповідальності осіб, причетних до співпраці з окупаційними військами, шпигунстві, колабораційній, диверсійній, розвідувальній, терористичній та іншої діяльності, спрямованої проти України.  

Протягом 2021 року Якушинецькою ТГ затверджено програму та заходи до програми громадського порядку та громадської безпеки на території Якушинецької  територіальної громади на 2020-2023 роки. В рамках вказаної програми надано субвенцію до ГУНП в Вінницькій області, для забезпечення поліцейських офіцерів громади поліцейською станцією, службовим автомобілем та паливо-мастильними матеріалами.

В групах, які створені в різних месенджерах із жителями громади є постійний обмін інформацією, щодо ситуації в громаді, поліцейські офіцери громади постійно надають в групах інформацію щодо того, як не стати жертвою злочину. Позитивними прикладами такої комунікації є швидке повідомлення про вчинення адміністративних чи кримінальних правопорушень, за якими слідує швидка реакція зі сторони поліції чи органів місцевого самоврядування, які також присутні в цих групах, та реагують на звернення. Неодноразово, завдяки комунікації в даних групах, було виявлено та в подальшому притягнено до відповідальності правопорушників.

Поліцейськими офіцерами громади постійно проводяться роз’яснювальні бесіди в навчальних закладах та у місцях відпочинку дітей (дитячі та спортивні майданчики), щодо дотримання безпеки дорожнього руху, безпечна дорога до навчального закладу, булінг та його види, шляхи подолання булінгу, безпека в соціальних мережах, протидія домашньому насильству та його види.

Поліцейськими офіцерами громади проводяться нічні та денні патрулювання спільно з працівниками карного розшуку, щодо недопущення, попередження та розкриття вчинених крадіжок на території громади, та попередження інших злочинів.

Поліцейськими офіцерами громади надавалась допомога працівникам ДСНС під час очищення автомобільних доріг, що було спричинено стихійним лихом, надавалась допомога громадянам із примусового відкриття приміщення, коли людина знаходилась в небезпеці, надавалась допомога працівникам ШМД під час надання ними медичної допомоги.

Спільно з працівниками КП «Муніципальна інспекція» Якушинецької ТГ проводились спільні заходи, щодо виявлення та протидії порушень благоустрою (спалювання сміття та листя, виявлення стихійних сміттєзвалищ та впорядкування території громади).

Спільно з працівниками служби у справах дітей та відділом соціального захисту та охорони здоров’я Якушинецької ТГ проведено спільні виїзди, під час яких відвідали сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах, за зверненнями та повідомленнями громадян відбувалися відпрацювання, під час яких виявлено адміністративні правопорушення та складено адміністративні матеріали відносно батьків чи осіб, які їх замінюють, які неналежно виконують свої обов’язки щодо виховання дітей.

Із суб'єктами господарювання (продавцями магазинів) проводяться бесіди та контроль за дотриманням законодавства, щодо заборони продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім.

Постійно проводиться перевірка власників зброї з метою дотримання громадянами правил зберігання та використання зброї.

Проводяться патрулювання з метою дотримання учасниками дорожнього руху ПДР та забезпечення публічної безпеки та порядку, в тому числі під час масових заходів та під час комендантської години. 

За 2022 рік від мешканців громади до поліції надійшло 2089 викликів та розглянуто 359 звернень громадян. Також на території громади було скоєно 864 адміністративних правопорушення у сфері громадської безпеки та 430 у сфері БДР.

Лише разом із Вами нам вдасться зробити нашу громаду безпечною. Впроваджуючи механізми взаємодії громади та поліції, просимо надавати свої варіанти та алгоритми вирішення питань, які залишилися не вирішиними на території громади. Також, хотілося б підкреслити високу ефективність та доцільність безпекових проєктів, які вже почали працювати на території громади та мають позитивні приклади. Головною ціллю, як безпекових проєктів так і плідної співпраці поліцейських з громадою та органами місцевого самоврядування є зниження правопорушень будь-якого типу, створення безпекових осередків  на території громади та розвиток правової обізнаності серед населення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь