A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

За п’ять миттєвостей до століття

Дата: 16.03.2023 11:43
Кількість переглядів: 322

Сьогодні своє 95-річчя відзначає високоповажна жителька Якушинецької громади, Ганна Іванівна МИКОЛЮК, за її працю жінку було відзначено багатьма нагородами на державному рівні.

Маємо гарну традицію - вітати довгожителів із ювілеями - щоб подарувати літнім людям увагу, турботу і тепло.

Із поважною датою ювілярку віншували голова Якушинецької сільської ради Василь Романюк, староста Валентина Міхайлова та очільник ветеранської організації Микола Ситар.

«Ви гідно пройшли складну життєву дорогу, були учасницею історичних подій, багато працювали на благо майбутнього покоління та громади. Бажаю міцного здоров’я, оптимізму, бадьорості духу та хочу щоб ми зустрілись із Вами на сторіччя, тож тримайтесь і кріпіться», - сказав у своєму вітальному слові Василь Романюк та вручив ювілярці подарунок.

Ганна Іванівна народилася в Лисогорі 16 березня далекого 1928 року в багатодітній родині. Доля старшої доньки - це з малих літ допомагати у вихованні молодших братів та сестер. Закінчивши сім класів, вже у п’ятнадцятирічному віці юна Ганна почала працювати, спочатку в городній бригаді, а потім влаштувалась на ферму дояркою. І розпочалися важкі трудові будні із раннього ранечку до пізньої ночі. Більше сорока років свого трудового життя віддала Ганна Іванівна працюючи на фермі колгоспу «Прогрес» в Ксаверівці.

У ті роки, праця доярки не була механізованою, усе робили вручну без доїльних апаратів. Не зважаючи на це Ганна Іванівна мала значні успіхи у своїй роботі,  результати надоїв вражали, за що жінку було відзначено на державному рівні. Ганна Миколюк кавалерка ордену «Леніна» та двох орденів «Слави», отримання цих нагород прирівняло її з Героями Радянського Союзу. За весь свій трудовий шлях поважна подолянка отримала майже двадцять нагород різних ступенів. Усе трудове життя на одному робочому місці, аж до виходу на заслужений відпочинок.

Разом із чоловіком виростили та виховали двох доньок, хоча, пані Ганна за її спогадами, майже не мала часу аби витратити його на виховання та спілкування із дітьми, увесь час одна робота. Декілька років уже минуло, як одна із доньок Ганни Іванівни після важкої хвороби покинула цей світ.

Нині поважна ювілярка проживає із донькою Галиною, отримуючи належне піклування, догляд та увагу.

Здоров’я уже підводить, але Ганна Іванівна щиро радіє родині, яка її оточує любов’ю та турботою та їх успіхам, має подолянка 4 онуків, 7 правнуків та 1 праправнука.

Добре, що в нашій громаді є такі особистості - носії наших українських традицій, глибокої життєвої мудрості, які крізь століття проносять свій безцінний досвід і передають його молодому поколінню.

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь