Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Дякуємо за згуртованість та спільну працю

Дата: 25.04.2023 14:53
Кількість переглядів: 597

Фото без опису

За ініціативи та підтримки голови громади Василя Романюка та старости Василя Шумського, ще минулого літа у Микулинцях розпочалась робота із впорядкування території місцевого кладовища, потім вирішили оновити огорожу і вхідні ворота. Все вдалося завдяки багатьом людям котрі долучилися до потрібної справи.

Розповідає Василь Шумський: «До роботи долучилась велика кількість людей, хто чим: грошима, необхідними матеріалами, технікою, власною працею. Дуже приємно вражений, всіх навіть складно згадати. Дякую кожному і кожній хто долучився, завдяки Вам усім, проведена надзвичайно непроста і важлива робота по впорядкуванню території кладовища. Намагатимусь згадати всіх, але якщо хтось не знайде своє прізвище, не ображайтесь, насправді вдячний всім», - наголосив староста Микулинецького округу.

Ще з літа 2022 року вздовж кладовища в с.Микулинці розпочали роботу з зачистки та прорубки території кладовища. Над цим трудились Павло Заболотний, Борис Рибак, Сергій Лазаренко, Олександр Метеленчук, Олександр Рибак.

Потім вже взимку витягували пеньки технікою ФГ «Підкалюк». Після цього, скопав та вирівняв всю площину Сергій Коваленко, технікою бізнесмена і мецената з Ксаверівки Дмитра Кметя. Роботи допоміг профінансувати Микола Буткалюк. За поворотом, поряд з кладовищем, підрівняв територію Богдан Мазур технікою Богдана Підкалюка.

Нещодавно встановлено більше двохсот метрів огорожі навколо кладовища в Микулинцях. Кошти на придбання огородження, цементу, туй, сосен надав Микола Буткалюк.  Матеріали для встановлення надали Сергій Тягун, Олексій Коломієць, Володимир Гончарук. Привозив відсів Микола Рахнянський, завантажував Артур Слободяник. Бензобура, разом з працівниками, надав Володимир Гончарук.

Варто відзначити, що багато жителів нашої громади долучились до збору коштів на придбання воріт до центрального входу та для встановлення двох лавок поряд з цвинтарем. 

Розбирали старий паркан та встановлювали новий: Володимир Соколінський, Олександр Мукомел, Микола Буткалюк, Василь Мандзюк, Анатолій Тягун, Сергій Мілевський, Михайло Токар, Євгеній Свистун, Володимир Нападовський, Олександр Сопинський, Олександр Бондар, Василь Осадчук, Андрій Новіцький, Валерій Лазаренко, Сергій Свистун, Олексій Коломієць, Дмитро Голуб, Анатолій Попов, Дмитро Підкалюк, Валерій Сініченко, Микола Бондар, Сергій Мотавін, Віктор Каленич, Володимир Харченко, Сергій Косован.

За ініціативи Галини Дубенчук та за допомоги Зінаїди Заболотної, Надії Лазаренко, Галини Романової, Олени Підкалюк було побілено капличку, пофарбовано вікна, двері і хреста на цвинтарі. Людмила Осадчук побілила всі стовпи вздовж кладовища. Микола Буткалюк придбав та посіяв траву біля огорожі.

Готували смачні обіди - Наталія Шумська, Зінаїда Тягун, Людмила Осадчук, Любов Буткалюк, Руслан Кравець.

Разом ми сила! Слава Україні!

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь