Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

День пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2023 10:35
Кількість переглядів: 370

  Фото без опису

8 травня, в День пам’яті та примирення, Україна разом з усією Європою вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом та всіх жертв Другої світової війни.

Український народ, у тій війні зробив надважливий внесок у спільну Перемогу, як і сьогодні, найкращі сини та доньки віддавали своє життя у боротьбі із загарбником.

Багато життів забрала Друга світова війна, зокрема і сотні жителів нашої громади... Жахлива цифра - 1547 людей... Якушинці -152, Зарванці - 162, Некрасове - 183, Широка Гребля - 80, Лисогора - 53, Ксаверівка - 60, Майдан - 110, Слобода Дашковецька -60, Миулинці 93, Ріжок - 56, Дашківці, Лукашівка, Іскриня - 311, Пултівці, Махнівка, Лисянка - 123. Також був жахливий епізод коли 104 мирних жителів із Пултовець вивели на трасу і там їх розстріляли.

Цього дня ми маємо згадати кожного і кожну, хто поліг у тій страшній війні, прийти до пам’ятних знаків у наших селах, покласти квіти, вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання. Нехай кожна квітка, яку ми залишимо біля меморіалів, буде символом нашої вдячності та поваги.

Нині, як і в роки Другої світової, Україна воює з агресором, «Ніколи знову» змінилось на «Знову», наша боротьба триває щоденно і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю.

Із повагою, Василь РОМАНЮК, голова Якушинецької громади.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без описуФото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь