A A A K K K
для людей із порушенням зору
Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Людина, яка діє і своїми справами змінює світ навколо себе

Дата: 15.05.2023 15:29
Кількість переглядів: 961

Фото без опису

Приємно відзначити, що в нашій громаді живуть та працюють люди, яким не байдуже, які хочуть допомагати та робити добрі справи. Якушинецька сільська рада, відділ освіти, культури та спорту дякують Анатолію Заїці за постійну підтримку зарванецького навчального закладу та громади загалом.

Анатолій бізнесмен, засновник та керівник студії веб-дизайну під торговою маркою "Глянець" і філантроп по життю, батько трьох дітей. Крім успішної підприємницької діяльності Анатолія і його дружини Олени, що сплачують податки до місцевого бюджету, засновник «Глянцю» Анатолій Заїка багато уваги приділяє доброчинності та допомозі, зокрема на території, де він проживає у Зарванцях.

Благодійник постійно допомагає зарванецькій школі. На сьогодні компʼютерний клас повністю оновлено. Анатолій разом із однодумцям надали навчальному закладу - 5 моніторів, 9 системних блоків та 1 мак-міні, 10 наборів гарнітур, залишилось завершити встановлення нової техніки. 

Частина з цих комп’ютерів надійшла з Німеччини за сприяння колеги Анатолія Заїки – Дмитра, який тимчасово проживав у Зарванцях безпосередньо у підвальному приміщенні студії «Глянець», після того, як окупанти зруйнували його домівку в Маріуполі.

Також за сприяння Анатолія раніше у зарванецькій школі було встановлено автоматику на генератор, надано 2 планшети дітям із малозабезпеченої та багатодітної родин, аби надати їм можливість навчатися онлайн. Навчальному закладу було подаровано 3D-принтер та інше обладнання. Куплено новий посуд в столову.

Недавно Анатолій придбав 7 нових двосторонніх дошок (крейдово-маркерна). Їх встановили у всіх кабінетах де навчаються учні середньої школи.

В найближчих планах благодійника облаштування велопарковки біля зарванецької школи.

Має також Анатолій багато задумів стосовно покращення життя у рідних Зарванцях та у громаді загалом. Головне, що це не просто ідеї, або якісь розмови, а конкретні справи.

До речі показовою ситуацією було створення «Пункту незламності» на базі студії «Глянцю». Восени 2022 року, коли країна перебувала під загрозою «блек-ауту», були багатогодинні відключення електроенергії, за ініціативою пана Анатолія, абсолютно добровільно було зареєстровано «Пункт незламності» у їх офісі. Про це вони повідомили Якушинецьку сільську раду та наголосили, що у разі потреби готові прийняти у себе близько тридцяти людей, аби обігріти, напоїти гарячими напоями та дати можливість зарядити гаджети.

Одним із перших він подав свій проєкт на участь у конкурсі «Громадський бюджет» - «Гурток робототехніки для дітей та підлітків у с.Зарванці», на його думку у сучасному світі дуже важливо давати дітям навички роботи із технікою та основи програмування, можливо дехто із них знайде у цьому своє призвання. 

До речі, Анатолій Заїка переймається не лише комп’ютерною освітою молоді, одним із наступних проєктів, який вже невдовзі буде реалізовано його коштом – будиночки для безкоштовного обміну дитячою літературою. Його задум має назву "Читацький клуб", суть в тому щоб розмістити в місцях скупчення дітей доступні і цікаві книги, розважальної тематики, щоб заохотити дітей до читання. 

Задля цього Анатолій спроектував і замовив виготовлення 3-ох спеціалізованих будиночків, які з допомогою однодумців початково наповнить книгами, аби діти мали доступ до літератури та якнайбільше читали. Наразі місце їх встановлення обговорюється із жителями села у вайбер-спільноті «Читацький клуб Зарванці». 

«Придбати своїй дитині книжки може кожен. Але діти потребують соціальної моделі читання. Це було помітно в період онлайн-навчання під час карантину. Одне діло навчатися вдома, а інша справа – в колективі. Одне діло, що про книги розповідають батьки, а інше – коли дитина буде бачити читачів-однолітків на майданчику, або тих, які беруть книги», - розповідає Анатолій Заїка.

Переймається чоловік також станом навколишнього середовища, за його ініціативи минулоріч було організовано прибирання лісового масиву «Чижова посадка» поблизу школи, куди діти часто ходять гуляти. Він разом із родиною також взяли участь у прибиранні, було зібрано близько ста мішків непотребу, вивезено три вантажівки сміття.

Значною є підтримка та фінансові внески Анатолія Заїки у нашу спільну перемогу для потреб Збройних Сил України, допомога перерахована на потреби наших військових нараховує сотні тисяч гривень, серед іншого кошти передавали на: авто, дрони, рації, планшет, тепловізор, Starlink, шолом та прилад нічного бачення для бійців ЗСУ, лікування поранених воїнів, тощо. За підтримку нашого війська Анатолій Заїка та очолювана ним веб-студія отримали Подяки від Служби Безпеки України та різних підрозділів Збройних Сил України. 

Студія «Глянець» розпочала свою роботу у далекому 2007 році, з тієї пори вони стали знаною організацією ІТ-підприємців, як на теренах Вінниччини так і всієї України.

До речі, розробники компанії «Глянець», повстали проти російського софту і створили за півроку власний продукт, що повністю нівелював необхідність використання латвійського сервісу helpdeskeddy, який без попередження став російською компанією. За словами Анатолія, новий продукт HelpDeskStar повністю замінює необхідні функції тікет-системи та системи контролю звернень споживачів та вже значно затребуваний українськими користувачами. З невеликих підприємств до 5 співробітників розробники взагалі не беруть грошей за користування програмою. Тобто беруть оплату лише з великих компаній, які собі це можуть дозволити. 

Зараз триває адаптація згаданого продукту для Якушинецької сільської ради, що має пришвидшити та спростити її роботу, а також дозволить значно зменшити використання паперу.

Поспілкувавшись із Анатолієм Заїкою розумієш, що це людина, яка не чекає, а діє і своїми справами змінює світ навколо себе заохочуючи робити це інших.

«Аби зібрати однодумців та разом робити добрі справи для розвитку Зарванців було створено вайбер-групу «Зарванці АКТИВНІ», - розповідає Анатолій, - там жителі села мають можливість обговорювати нагальні питання, висловлювати свої пропозиції, думки та ідеї. Приєднуйтесь будемо разом змінювати наше село на краще прямо зараз, без зволікань».

Посилання для бажаючих приєднатись до вайбер-спільноти "Зарванці АКТИВНІ"

Фото без опису  Фото без опису Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису    Фото без опису  Фото без опису  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь