Якушинецька громада
Вінницька область, Вінницький район

Герої поряд із нами

Дата: 01.06.2023 08:55
Кількість переглядів: 282

Фото без опису

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримав житель Зарванець, водій пожежного автомобіля 4-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Вінниця, старшина Павло Петрович Марущак. Він брав безпосередню участь у ліквідації наслідків ракетної атаки на Вінницю 14 липня 2022 року, їх частина виїхала на пожежу за першим сигналом.

«Події того дня забути неможливо, але згадувати їх особливо не хочеться, - розповідає Павло Петрович, - коли гинуть люди, важко стримувати свої емоції, а того дня загинуло багато».

У ДСНС Павло Марущак працює із 2005 року, по завершенні Якушинецької школи відразу пішов проходити військову службу, потрапив до підрозділу МНС, тому по її завершенні вирішив продовжити працювати по цьому напряму.

Хоча робота небезпечна, Павло Петрович жодної миті не вагався: «Коли допомагаєш людям, вони обов’язково дякують і ця вдячність перекреслює усі ризики».

За роки роботи доводилось долучатись до різних рятувальних операцій: гасіння пожеж, ліквідовували наслідки вибухів у Калинівці, підтоплень в Могилеві-Подільському, Закарпатті, та багато інших.

«Окрім пожеж бувають і інші виклики, коли потрібно рятувати тварин, які потрапили в біду, обов’язково виїзжаємо та допомагаємо. Адже усі виклики важливі, за кожним із них якась надзвичайна ситуація, котра змушує людину набрати 101», - розповідає Павло Марущак.

Павло Петрович прийміть найщиріші вітання від голови сільської ради Василя Романюка та усієї  Якушинецької громади у зв’язку з відзначенням Вас високою державною нагородою орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Це - величезне досягнення, що підтверджує силу характеру, відвагу та постійну готовність рятувати життя.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь